E2h

Hur man kan bota alkoholism

Alkohol är ett mycket beroendeframkallande substans

Alkohol är ett mycket beroendeframkallande substans. Det finns människor som blir hooked på det, och kan inte fungera utan det. Ironiskt nog är det samma ämne som förhindrar deras funktionalitet som normala individer. Alkoholism påverkar inte bara sinnet, men har skadliga effekter på normal fysiologi också. Kroniska alkoholister löper ökad risk för en mängd andra sjukdomar, framför allt att på leversjukdom. Metaboliter av alkohol är en toxisk substans, som skadar levern, vilket leder till fettdegeneration och slutligen, cirros. Det har också varit förknippad med ökad risk för maligniteter. Alkoholisten, särskilt när onykter, även utgör en risk för sig själv och andra. På grund av förlusten av hämningar, de alkoholhaltiga engagerar sig i riskbeteende som kan orsaka skada på andra.

De dödliga beroendeframkallande egenskaper av alkohol är två: fysiologiska och psykologiska. I senare har personens sinne lurade honom att tro att han måste dricka för att vara normal. Han kan inte tänka utan den, inte heller kan han vara en funktionell människa utan sin fix. Den fysiologiska beroendet är mer dödligt: ​​alkoholen abstinensbesvär kan vara allt från frossa, illamående, kräkningar, till mer allvarliga och dödliga syndrom som kallas "delirium tremens" - beslag, hallucinationer, och risk för död.

Alkoholism då måste behandlas och botas så tidigt som möjligt. Här är några tips som du bör kunna hålla i åtanke när bota en kär av alkoholism.

  • Det bästa sättet att börja är att få personen att erkänna att han har ett problem. Inte vara stridslysten och konfronterande - det kan bara leda till att personen blir mer defensiv och fientlig, som kommer att vara bakvända påbörjas någon terapi. Det vore bäst om insatsen kom från hela familjen i form av en insats.
  • Du kan prata med din läkare om hur du registrerar din alkoholist älskade på i ett rehabiliteringsprogram. Anonyma Alkoholister är inte det enda programmet för alkoholism (i själva verket en del objekt till dess religiösa undertoner samt dess mycket hög återfallsfrekvens). Du kan välja en som passar din älskade en behov och trossystem.
  • Undvik platser där dricka ses. Du vill inte att personen blir lockas att dricka genom att bara se andra människor njuta av ett nöje han beröva sig själv. Gör det till en vana att gå till "torra" platser - biblioteket, kyrkan, köpcentret och andra liknande platser där du kan ha alkoholfria kul.
  • Du kanske vill tala med din läkare om farmakologiska terapier för alkoholism. Det finns vissa läkemedel som visar lovande resultat i bota alkoholism som akamprosat och naltrexon.
  • Var tålmodig och ihärdig. Du kan inte ångra år av dåliga vanor på en enda dag, eller vecka, eller månad, eller år. Det kommer att ta all den kärlek och omsorg av familjen att bota patienten av sin alkoholism.


Hur man kan bota alkoholism. Det bästa sättet att börja är att få personen att erkänna att han har ett problem.
Hur man kan bota alkoholism. Det bästa sättet att börja är att få personen att erkänna att han har ett problem.

Dessa är bara några tips och inte en heltäckande guide till härdning alkoholism. Trots stora ansträngningar finns det ingen 100% garanti för att de som behandlats eller rehabiliteras för alkoholism kommer att bli botade för livet. Alkoholism behåller en mycket hög återfallsfrekvens, och dödligheten från komplikationer fortfarande vara hög. Detta är ett allvarligt folkhälsoproblem som behöver mer forskning och ansträngning från alla - regeringen, sjukvården och allmänheten.