E2h

Hur man kan eliminera allergier med ayurveda

Allergier kan beskrivas som kroppens överreaktion vissa ämnen som du kan konsumera eller komma i kontakt med. Dessa ämnen kallas allergener, och de kan vara allt från damm och pollen du andas till laktos i mjölk du dricker. Det beror på vilken typ av allergi. Den västerländska medicinen inställning till allergier är naturligtvis centrerad på medicinering. Enligt denna syn på hälsa, allergier sällan helt botade eller elimineras. Som mest är symptomen på allergi minskas och tillståndet hanteras av medicinering.

Det är icke-västerländska inställning till hälsa

Det är icke-västerländska inställning till hälsa. En av dem är Ayurveda, ett system praktiseras i Indien i århundraden. Ayurveda är holistisk, vilket betyder att den behandlar sjukdomar och hälsotillstånd genom helande både kropp och själ. Behandlingen bygger på de medicinska egenskaperna hos växter, kompletterat med meditation och kostvanor praxis. Vittnesmål från Ayurveda utövare uppger att allergier kan elimineras genom denna metod.

Hur man kan eliminera allergier med ayurveda. Rådfråga en expert.
Hur man kan eliminera allergier med ayurveda. Rådfråga en expert.

  1. Rådfråga en expert. Västerländsk medicin och Ayurveda behöver inte utesluta varandra. Det finns i själva verket västerländsk medicin utbildade läkare som har införlivat Ayurveda i sin praktik. Du kan både gå till en vanlig läkare och en Ayurveda expert. Poängen är att först få en klar diagnos av ditt tillstånd innan du påbörjar någon typ av behandling. När behandlingen inleds skulle det dock vara bättre att bo i Ayurveda strategi.
  2. Medicinalväxter. Läkemedel som används i Ayurveda brukar komma i form av olja extrakt, te eller bara vanlig del av anläggningen som ska intas direkt. Beredningen, dosering, frekvens och sätt att ta läkemedlet kommer till stor del att bero på vilken typ av allergi du har. Ayurveda medicin är skräddarsydd passform villkoret för den enskilde. Förvänta dig inte att vara direkt bli av med symptomen. Ayurveda är inte magi.
  3. Matvanor. Rengöring eller avgiftning är en viktig aspekt av Ayurveda behandling. Systemet ser sjukdomar eller hälsotillstånd som en obalans i kroppen som orsakas av en överdriven närvaro av föroreningar. Diet är den viktigaste källan till sådana föroreningar. I den första fasen av behandlingen, kan du bli skyldig att gå på en fastande endast diet dricka grönsaksjuice. Du skulle förmodligen bli ombedd att lägga till vissa örter eller kryddor till dina måltider för att få sina medicinska egenskaper. En konstant råder dig säkert får är att hålla sig borta från bearbetade livsmedel och drycker.
  4. Meditation. Allergier kan utlösas av fysisk och emotionell stress. När du känner stress kroppens immunförsvar blir mycket reaktiv. Ayurvedisk behandling kräver att du utför avstressande övningar. Detta kommer att innebära meditation där en viss rytm andning sker.

Det krävs inte att vara en komplett troende eller förespråkare för Ayurveda-systemet för att utöva sin helhetssyn på hälsa och dra nytta av det.