E2h

Hur man kan eliminera löss

Ordet "löss" sätter skräck i hjärtat på föräldrarna överallt. Löss är små vinglösa parasiter som livnär sig på blod leverans av en värd. Löss fäster sig hårsäckar. Väl ansluten lägga löss ägg kallas gnetter. Nits kläcks vanligen inom 2 veckor efter att de läggs. Även om löss parasiten är en lika möjligheter gärningsmannen är löss angrepp oftast sprids bland barn i skolåldern. Med löss kan vara pinsamt för barn: Det är viktigt för barn att vara säkra på att löss angrepp är inte ett tecken på dålig hygien.

Löss är mycket smittsam och överförs genom direkt kontakt med parasiten eller genom delad kontakt med angripna tillhörigheter. Poster såsom kammar, borstar, handdukar, kuddar och mössor blir färdiga bärare för löss.

Löss är små men kan ses med blotta ögat

Löss är små men kan ses med blotta ögat. Löss är oftast inte större än ett sesamfrö. Nits liknar mjäll och kan variera i färg.

När löss angrepp bekräftas

Hur man kan eliminera löss. Informera andra som du har varit i nära kontakt.
Hur man kan eliminera löss. Informera andra som du har varit i nära kontakt.

När löss angrepp bekräftas, är det viktigt att påbörja behandling. Behandlingen bör kompletteras i tid och effektivt sätt. Underlåtenhet att följa behandling instruktioner kan leda till super angrepp och infektion.

  1. Informera andra som du har varit i nära kontakt. Om den angripna individen är ett barn, är det föräldrarnas ansvar att lämna ut denna information. Det kan verka lite svårt, men det är ett nödvändigt steg. Eftersom löss angrepp är så smittsam, alla behöver i nära kontakt med den smittade individen kontrolleras noggrant för löss. Underlåtenhet att informera andra kan leda till reinfestation eller löss utbrott.
  2. Kontrollera andra medlemmar i hushållet för löss angrepp. På grund av den nära kontakt, är det vanligt att flera familjemedlemmar att ha löss.
  3. Rådgör med din läkare för att hitta ett läkemedel löss behandling. Löss behandlingar finns i en rad olika former inklusive lotion, schampo och krämer. Over-the-counter och receptbelagda preparat är lätt tillgängliga. De läkemedel som rekommenderas av din läkare kommer att bero på ålder och hälsa angripna individen. Särskild hänsyn måste tas till vissa villkor, inklusive astma och allergier. Svårighetsgrad löss angrepp kommer också att beaktas. Var noga med att lämna uppgifter, inklusive uppkomsten av angrepp.
  4. Köp en fintandad kam för att manuellt ta bort kvarvarande löss och gnetter. Medicinska löss behandlingar kan inte döda alla nits eller löss. Du bör dela upp håret i små delar och ta försiktigt bort de återstående parasiter. Om du är en som lider av löss angrepp, be någon annan att hjälpa dig med denna process. Denna handbok borttagningen bör göras varannan dag i minst 2 veckor.
  5. Använd varmt vatten för att tvätta alla kläder och sänglinnen som har varit i nära kontakt med smittade personer. Placera objekt i torktumlaren för att slutföra denna reningsprocess.
  6. Kemtvätt eventuella föremål eller material som inte tvättas i maskin. Dessa poster kan innefatta kuddar, uppstoppade djur eller sängkläder. Du kan även överväga att kasta ut äldre objekt.
  7. Blötlägg poster såsom kammar och borstar som kan ha kommit i kontakt med löss. Du kan använda mycket hett vatten eller alkohol för att slutföra processen. Du bör dra dessa poster under minst en timme. Du kan även överväga att kasta dessa objekt bort och köpa nya objekt.
  8. Gör en grundlig rengöring av hela hushållet och fordon. Denna rengöring bör omfatta rengöring och dammsugning. Det är mycket bättre att använda en dammsugare som använder en påse. Påsen är lättare att göra sig av och minskar risken för att spilla löss tillbaka till mattor och stoppning.
  9. Använd förebyggande åtgärder för att minska risken för reinfestation. Undersök alla som har kommit i kontakt med löss angrepp var 3 dagar. Dela inte personliga hygienprodukter föremål såsom kammar eller borstar med andra. Undvik direkt kontakt med alla som har löss.