E2h

Hur man kan eliminera munsår

Munsår ser brutto och må ännu sämre

Munsår ser brutto och må ännu sämre. Om ett munsår plågar dig, det är något du kan göra åt det. Följ dessa instruktioner och du kommer att kunna bli av munsår.

  1. Stanna hydrerade och återfuktad. Nariga och sprickbildning läppar är mer benägna att vara lyhörd för de bakterier som orsakar munsår. Håll dina läppar och huden hydrerad genom att dricka vatten och återfuktad med läppbalsam för att undvika denna svaghet och känslighet.
  2. Undvika stress. Stress försvagar immunförsvaret, vilket ökar känsligheten för munsår. Utveckla en rutin att koppla varje dag och hålla kroppen frisk.
  3. Starta behandlingen när stickningar startar. Det första tecknet på ett munsår är stickningar som utvecklas under huden. Börja behandla när du känner den första pirra i stället för att vänta på den ömma att utvecklas. Håll acetylsalicylsyra eller ibuprofen hands för att lindra smärtan av ömma. Applicera en topikal salva till såret. Det finns flera OTC salvor tillgängliga för behandling av munsår. Prova en med en antiseptisk ingår.
  4. Håll händerna rena. Du kommer att behöva tillämpa salvan regelbundet så se till att dina händer är rena förväg. Använd en antibakteriell tvål att tvätta innan du applicerar salvan direkt på såret.
  5. Undvik kryddstark och salt mat. Kryddor och salt kommer att sticka om de kommer i kontakt med öppet sår. Ta dessa livsmedel från din meny så länge du har ett munsår. Genom att inte hetsa infektionen du kommer att påskynda läkningsprocessen.
  6. Undvik att röra ansiktet. Bara att veta att munsår är på ditt ansikte får dig att vilja röra vid det, för att kontrollera att se om det är helande och självmedvetet pärm eller dölja det från vyn. Varje gång du gör det du öka chanserna för att föra bakterier i såret och resten av ditt ansikte. Även utan ett munsår bör du undvika att röra ansiktet när det är möjligt, men det är mycket viktigt när man har ett sår.
  7. Applicera behandlingen tills såret är läkt. När svullnad och rodnad börjar avta kan du sluta tillämpa salva. Gör det inte. Det är viktigt att du fortsätter behandlingen tills såret och stickningar är båda helt borta.

Hur man kan eliminera munsår. Stanna hydrerade och återfuktad.
Hur man kan eliminera munsår. Stanna hydrerade och återfuktad.

Munsår är små infektioner i huden som börjar med en stickande känsla sedan utvecklas till röda sår som blåsor, paus och sedan sekret. Under utveckling och läkningsprocessen munsår uppmärksamma och irritation. Bli av med dem snabbt genom att följa dessa steg.