E2h

Hur man kan föra ner en feber

Feber beskrivs som en ökning i den normala temperaturen i kroppen

Feber beskrivs som en ökning i den normala temperaturen i kroppen. Det kan vara ett symptom på en sjukdom. Några av de tecken på feber inkluderar frossa, känsla av kyla och en ökning av hjärtfrekvensen. Att ha en feber kommer att göra dig obekväm, och det är därför du bör veta hur man få ner en feber utan att alltid behöva förlita sig på medicinering.

Här är några av de saker som du kan göra för att få ner en feber:

  • Kall kompress. Få en ren handduk och doppa den i kallt vatten. Du kommer också att behöva en icepack. Linda disktrasa runt icepack och sätta kall kompress på baksidan av halsen, i pannan, på baksidan av knäna och magen. Detta kommer att hjälpa din feber gå ner ett par grader. Fortsätt att göra detta tills febern går ner eller tills du känner dig lite bättre.
  • Handduk med alkohol. Skaffa en handduk och en liten bassäng med vatten. Sätt lite tvättsprit i vattnet och dränka handduk. Vrid handduken och torka hela kroppen med handduken som nedsänkt i alkohol och vatten lösning. Detta sägs sänka feber.
  • Ta ett bad. Detta är en annan användbar knep som du kan använda för att minska din temperatur. Förbered ett kallt bad. Vattnet ska vara bara cool och inte iskall som att använda iskallt vatten kan chocka kroppen. När det kalla vattnet är klart är det dags att dränka kroppen i den svala bad. Stanna där i minst 20 minuter. Detta kommer att sänka temperaturen i vår kropp. Efter 20 minuter, se till att torka din kropp och sätta på lite kläder. Att göra detta kan göra din känsla bättre.
  • Drick vätska. Att ha en feber kan ge upphov till att vara uttorkad. Det är viktigt att du håller dig hydrerad genom att dricka mycket vätska när du har feber. Avstå från att dricka vätskor som innehåller mycket socker. Det är bättre att hålla sig till dricksvatten eller några sportdrycker. Sportdrycker kommer att bidra till att ersätta elektrolyter i kroppen.
  • Medicinering. Om tidigare lösningar för att få ner en feber inte hjälper, rekommenderas att ta mediciner för att minska din temperatur. Ta ibuprofen vid fyra timmars intervall tills febern är borta. Ta medicin kan hjälpa dig att må bättre och vila i väntan på medicinen att sparka i.

Hur man kan föra ner en feber. Feber beskrivs som en ökning i den normala temperaturen i kroppen.
Hur man kan föra ner en feber. Feber beskrivs som en ökning i den normala temperaturen i kroppen.

Dessa är några av de saker som du kan göra för att du ska få ner en feber. Det är viktigt att lyssna på vad din kropp säger till dig. Om febern inte går ner i tre dagar eller om det är fluktuerande, rekommenderas det att du går och besöker din läkare eftersom det kan finnas en annan orsak till feber. Vissa infektioner och sjukdomar har feber som ett av symptomen så du bör ta del av andra saker som du känner.