E2h

Hur man kan förebygga cancer lymfkörtel

Lymfkörtlar är delar av kroppens lymfatiska systemet

Lymfkörtlar är delar av kroppens lymfatiska systemet, som är en integrerad del av dess immunsystem. De är små, mjukdelar knölar som är formade som bönor, tyckte alla i hela kroppen. Vissa delar av kroppen har lymfkörtlar som normalt får svullna som de som finns runt halsen, under hakan, i brösten, armhålor och ner i ljumskarna. Dessa lymfkörtlar är fyllda med vita blodkroppar och fungerar som filter för främmande partiklar som invaderar kroppen. Det är en av anledningarna till varför du kan känna viss svullnad nedanför öronen och på sidorna av halsen om du har en förkylning eller halsont.

De med låg immunsystemets funktion kan utveckla cancer i lymfkörtlarna, som kallas lymfom. Detta beror på att cellerna i lymfkörtlarna växer onormalt stor och bildar en massa eller en tumör. Detta kan vara alarmerande eftersom tillväxten inte är lokaliserad och isoleras. Som det lymfatiska systemet är över hela kroppen, kan cancern färdas längs systemet. Det finns två typer av lymfom. En är Hodgkins lymfom eller HL, som utvecklas i de vita blodkropparna. Den andra kategorin av cancer utvecklas längs det lymfatiska systemet och kallas non-Hodgkins lymfom, förkortas till NHL

Lymfom kan uppstå i alla åldrar

Hur man kan förebygga cancer lymfkörtel. Undvik överdriven tobak och cigaretter konsumtion.
Hur man kan förebygga cancer lymfkörtel. Undvik överdriven tobak och cigaretter konsumtion.

Lymfom kan uppstå i alla åldrar. Hodgkins lymfom är vanligare hos unga vuxna i åldrarna sexton och trettiofyra. Det kan också förekomma hos personer i åldrarna femtiofem år och äldre. NHL är mer sannolikt att uppstå även i äldre människor. Även Lymfom är en av de vanligaste typerna av blodcancer i EU, kan det förebyggas genom noggrann uppmärksamhet på hälsa och kost. Följande är några tips för att förebygga cancer lymfkörtel.

  1. Ändra din kost. Kost spelar en stor roll i en människas hälsa och välbefinnande. En dålig kost berövar kroppen av viktiga vitaminer och mineraler för normal tillväxt och föryngring. Forskning har visat att ökat intag av grönsaker kan förhindra NHL. Utveckla praxis med en portion grönsaker två gånger om dagen, dagligen.
  2. Undvik överdriven tobak och cigaretter konsumtion. Tobak och alkohol utarmar syre i kroppen. De sänker också kroppens immunförsvar, som kommer att förhindra det lymfatiska systemet från att fungera korrekt i fånga främmande partiklar som invaderar kroppen.
  3. Håll dig inom din normala vikt. Fetma är en annan faktor som kan leda till lymfkörtelcancer. Rätt kost och motion för att upprätthålla en normal vikt enligt din kropp storlek och höjd kommer att öka dina chanser att inte utveckla lymfom.
  4. Öka ditt immunförsvar. Det finns flera sätt att du kan stärka ditt immunförsvar. En är att engagera sig i fysiska aktiviteter som ökar din syreupptagning. Du dricker också mer vatten när du utför fysiska aktiviteter och spela en sport eller motion. Vatten kan spola ut gifter och levererar cirkulationssystemet med mer syre. Du bör också ta C-vitamin tillskott regelbundet om du inte kan få C-vitamin från frukt och grönsaker. Undvik människor med hosta och förkylning och se. Håll varmt under kallt väder. Utnyttja det fördelaktiga tidiga morgonsolen för att bidra till att stärka ditt immunförsvar.
  5. Var aktiv och få mer frisk luft. Motion och vistas utomhus vid fint väder kommer att hålla dig vid god hälsa. Frisk luft kommer att göra dig gott efter att vara instängda under långa timmar i ett luftkonditionerat kontor och hus. Vistas fysiskt aktiv är fördelaktigt för alla dina interna kroppens system och gör dem fungera korrekt.

Få en regelbunden kontroll upp och bibehålla en hälsosam livsstil

Få en regelbunden kontroll upp och bibehålla en hälsosam livsstil. Att vara glad och frisk gör underverk för kroppen även dyra medicinen inte kan ge. Var försiktig när det behövs och äta med måtta. En livsstilsförändring kan åstadkomma välbefinnande i kroppen, inifrån och ut.