E2h

Hur man kan jämföra hängslen priser

Att bära hängslen är en prövning att många människor försöker undvika

Att bära hängslen är en prövning att många människor försöker undvika. Det är inte bara på grund av smärta i samband med den faktiska ortodontisk anordning. För det mesta är det också på grund av de höga kostnaderna. Därför många människor brottas med att ha dåligt anpassade tänder och problematiska biter, bara för att spara på dollar, eller åtminstone för att undvika obehaget av att behöva bära metall i en mun för drygt två år.

Jämföra priser på hängslen kommer att bero på den exakta tandreglering du behöver. Ortodontister olika avgifter beroende på hur svårt det kommer att bli att korrigera skick dina tänder. Bortsett från detta, skulle du också veta om du har olika betalningsalternativ, och hur mycket tandreglering kommer att kosta dig i det långa loppet. Här är några tumregler som kan hjälpa dig att jämföra priserna på hängslen och tandregleringsbehandlingarna.

Hur man kan jämföra hängslen priser. Längden på behandlingen.
Hur man kan jämföra hängslen priser. Längden på behandlingen.

Material. Hängslen är traditionellt görs med legeringar såsom stål. Nyligen har dock lättare och starkare ämnen också varit populärt, även titan. För dem som berörs av estetik, alternativa material såsom keramik och tydliga hängslen finns också. Dessa minimera metalliska utseendet på hängslen, eftersom de är oftast transparenta eller åtminstone nära den naturliga färgen på sina tänder. Generellt stålbyglar är baslinjen när det gäller att kosta. Kostnaden för hängslen kommer att öka med kostnaden för materialet. Titan är oftast dyrare än stål. För tydliga hängslen, "Invisalign" och "Lingual" hängslen är dyrare. Det handlar oftast alternativa "Skenorna" som räta tänderna. Lingual tandställning, tiden, är fästa på baksidan av tänderna och inte fronten.

Typ av behandling. Den billigaste bland tandregleringsbehandlingarna är den enkla sammanförandet av allmänt gapped tänder. Detta kommer inte att innebära någon vridning eller extraktioner. Men ju mer komplicerade förfarandet, desto dyrare blir det. Om du har vridna tänder, till exempel, kan dessa vara svårare att manipulera. Jaw-relaterade problem som crossbites och underbites kan också kräva ytterligare apparater som hållare, så du skulle behöva punga ut mer pengar.

Längden på behandlingen. Ofta skulle ytterligare behandlingar och apparater som hållare förlänga längden på tandreglering. Även om detta inte nödvändigtvis öka kostnaden för hängslen själv kan samrådet avgifter och ytterligare material och utrustning bidrar till ökade kostnader.

Expertis ortodontist. Bortsett från de material

Expertis ortodontist. Bortsett från de material, skulle du också överväga arvoden som din ortodontist skulle behöva debitera dig. Som väntat hade mer erfarna de ortodontister debitera förmodligen du högre för hans tjänster. Detta beror på att ortodontister måste genomgå fortlöpande utbildning om de nya trenderna och genombrott inom sitt område. Om du är villig att betala mer, så du kanske kan bli bättre, effektivare eller åtminstone mindre smärtsamma behandlingar.

Att bära hängslen är en prövning att många människor försöker undvika. Expertis ortodontist.
Att bära hängslen är en prövning att många människor försöker undvika. Expertis ortodontist.

Betalningssystem. De flesta ortodontister debiterar dig för hela behandlingen direkt. Sedan få hängslen skulle kosta allt från 1500€ till 7470€ eller mer, tandreglering kliniker brukar erbjuda betalningssystem. Din ortodontist kommer vanligtvis ut en startavgift för tester och material, och sedan kan du betala honom balansen i omgångar varje gång du besöker för justeringar. Detta gör behandlingen lättare på fickan, och försäkrar ortodontist en stadig ström av intäkter. Du kanske kan få en rabatt, men om du kan betala i klumpsumma.

Priset på hängslen beror i allmänhet på det material som du vill använda för dina apparater, skicklighet läkare och din gårdsstöd. Medan kostnaden är oftast i överkant jämfört med vanliga tandingrepp, bör det vara väl värt det om det blir för att förbättra ditt leende.