E2h

Hur man kan jämföra sport massage med andra terapeutiska massage

Oavsett hur fysiskt begåvade idrottare är i slutet av dagen är de fortfarande människor. Massage används för att säkerställa att dessa personer stanna i tip-top form. Dessa terapier används också under perioder av konvalescens.

Hur man kan jämföra sport massage med andra terapeutiska massage. Fastställa deras allmänna begrepp.
Hur man kan jämföra sport massage med andra terapeutiska massage. Fastställa deras allmänna begrepp.

Om du är utsedda att titta på konditionering status för olika artister är det ett måste att du vet hur sport och terapeutiska massage jämförs och kontrasteras.

 • Fastställa deras allmänna begrepp. Terapeutiska massagebehandlingar är traditionella sätt att hantera frågor av jämvikt som inte bara påverkar din fysiologiska tillstånd utan mer din mentala och emotionella välbefinnande. Å andra sidan kom sport massage till är att tillgodose olika behov idrottare. De är utformade för att hjälpa sportentusiaster som kroppsbyggare, löpare och spelare gå om sin utbildning i den bästa formen möjligt.
 • Skilja den ena från den andra genom funktionen. Terapeutisk massage främst ges för att ge välbehövlig avkoppling och stabilitet särskilt när stress och spänningar är överfyllda. Funktionen av sport massage kan klart diskuteras namnge de fyra typer.
  • En pre-händelse är en kort massage som ges 30 minuter före sportevenemanget. Den kännetecknas som stimulerande och fungerar genom att rikta specifika muskler som kommer att åberopas för smidig rörelse under evenemanget.
  • Efter händelsen massage är längre versioner som ges i syfte att muskeln skärpning förebyggande. Det är inriktad tillbaka muskelfibrer tillbaka till sin ursprungliga form efter omfattande användning.
  • Reparativ massage utförs inom utbildningens längd. Detta görs för att säkerställa optimal prestanda och därmed eliminera skador möjligheter.
  • Smärta är ett element som kan hämma atletiska färdigheter och framsteg, särskilt under återhämtning. Rehabiliterande massage finns för att hjälpa idrottaren komma tillbaka i fötterna under denna tuffa ögonblick.
 • Vad är ditt problem? Dessa terapier ges av särskilda skäl. Innan ett program konstrueras är det viktigt att ha en tydlig förståelse av den totala fysiologiska anomali. Terapeutiska eller avkoppling massage förskrivs att lyfta ditt allmänna välbefinnande. Det är också effektivt för att lindra mentala och kroppsliga konflikter relaterade till trötthet och sömnsvårigheter. Sport massage erbjuder ett brett utbud av förmåner som täcker olika system i kroppen som hjärt-, lymfatisk och muskuloskeletala.
 • Att få lite hjälp från svenska. Denna kärnan i traditionell terapeutisk massage kan hjälpa dig att segregera den från dess sportiga motsvarighet. Tillståndet för avslappning erhålls genom tillämpning gott tryck på muskler och ben. Strokes utförs med underlättande cirkulationen tillbaka till hjärtat. Avgiftning av metabola avfall som urinsyra och mjölksyra är en viktig aspekt för att lindra stress och påskynda återhämtningsperioden. Här är några av de använda grundläggande metoder.
  • Muskelfibrer sträcks genom passiva och aktiva rörelser.
  • Slående och försiktigt packas görs.
  • Vibrerande mekanismer är en del av avkoppling systemet.
  • Värme är en viktig del av behandlingen. Handflator och fingrar gnids mot hudytor därmed producerar friktion.
  • Petrissage är en teknik som kan liknas vid deg knådning.
  • Effleurage produceras genom att låta handen att glida över målregioner.

Även om de två massage är snarlika det är säkrare att kontrollera med en tillförlitlig hälsa läkare för att förhindra att värk och smärta från att bygga upp till kroniska stadier.