E2h

Hur man kan kontrollera din puls i aqua fitness

Aqua fitness är ett bra sätt att komma i form till en lägre kostnad

Aqua fitness är ett bra sätt att komma i form till en lägre kostnad. Du behöver inte gå till dyra gym eller köpa dyr träningsutrustning att utöva med Aqua Fitness tekniker, eftersom du bara behöver en pool. Som i alla typer av träning, kontrollera din puls är viktigt att hålla kroppen från att överhettas.

Du kan hitta tips för att kontrollera pulsen i Aqua Fitness nedan.

Hur man kan kontrollera din puls i aqua fitness. Har sträckor innan träning.
Hur man kan kontrollera din puls i aqua fitness. Har sträckor innan träning.

  • Fråga läkare. Du kan behöva särskilda försiktighetsåtgärder när det kommer till din puls och träning. Vissa övningar är inte rekommenderas för personer som har problem med hjärtat, så fråga din läkare om det finns några särskilda försiktighetsåtgärder som du behöver när det gäller att utöva
  • Gör varma ups. Göra varma ups innan en övning värmer upp musklerna och får hjärtat att gå för intensiv fysisk aktivitet såsom motion. Du måste göra varma ups för att få ditt hjärta och dina muskler redo för Aqua Fitness övningar. Har varma ups som rask promenad i poolen, gör långsamma andningsövningar och simning några avslappnad varv fram och tillbaka i poolen för att få värmas upp till en Aqua Fitness träning och att få ditt hjärta redo för träning.
  • Har sträckor innan träning. Do sträckor innan en aqua fitness träning för att sträcka ut musklerna och får blodet att flöda in i musklerna. Sträcker benen, armarna och ryggen främjar blodflödet till de delar av kroppen och öka din puls, så pulsen ökar är stadigare än om du startar Aqua Fitness övningar abrupt. Sträck dina armar, ben och rygg till en bekväm utsträckning. Gör överanstränga inte dina armar, ben och rygg när du stretchar eftersom detta kan orsaka muskelbristning och ge dig kramp senare.
  • Flytta runt poolen. Flytta runt poolen mellan Aqua Fitness övningar håller din puls i en stadig takt och undviker fall av plötslig hjärtfrekvens droppe. Medan du tar en paus från en Aqua Fitness övning rutin, hålla gå runt poolen för att förhindra att din puls från plötsligt sjunker.
  • Har sträckor efter träna. Göra sträckor efter träning är ett bra sätt att värma ner efter en Aqua Fitness övning. Stretching efter ett träningspass främjar långsam, stadig och säker nedgång av pulsen. Ditt hjärta kommer att slå långsammare i ett behagligt tempo om du sträcker efter ett träningspass. Du kan också göra varma ner övningar efter din Aqua Fitness träning för att hjälpa ditt hjärta till en långsammare, stabilare takt. Stretching och varma ner övningar är desamma som värma upp övningar, utom intensiteten i övningen minskar istället för accelererar.


Du kan gå ner i vikt och komma i form samtidigt som de får den kropp du alltid velat genom att utöva med Aqua Fitness utöva rutiner. Följ stegen ovan för att hjälpa dig att kontrollera din puls stund innan, under och efter Aqua Fitness övningar. Har sträckor före och efter träningen, hålla sig i rörelse runt i mellan Aqua Fitness övningar och inte anstränga dina muskler för mycket för att säkerställa din uthållighet nivå stannar upp när du tränar för att få ut det mesta av en Aqua Fitness övning.