E2h

Hur man kan minska aggressivt beteende hos autistiska barn

Autism är en medfödd neurologisk sjukdom som påverkar kognitiva och sociala utveckling de olyckliga själar som lider av det. Tekniskt sett har den grundläggande orsaken till autism ännu inte pekade dock, det är mycket förknippad med genetik och faktorer kring befruktningen och graviditet. Idag är många barn som lider av denna psykiska funktionshinder som sträcker sig från mild till svår. Och tyvärr, det är verkligen inget botemedel. Pedagogisk terapi och medicinering är det enda som kan hjälpa vem som helst med autism.

Aggressivt beteende är en av biprodukterna från detta funktionshinder

Aggressivt beteende är en av biprodukterna från detta funktionshinder. Barn med autism är kända för att uppvisa våldsamma och arga beteende orsakar av många faktorer som de anser besvärande. I vissa fall är orsaken till beteendet något skymd ledande föräldrar att ta mer drastiska åtgärder utan att först förstå orsaken. Som sagt om du har ett barn med autism och letar efter sätt att minska dessa oönskade beteenden, så här är några tips på hur du kan göra just det. Tänk dock att vissa av dessa metoder kan kräva att du konsultera en specialundervisning expert, psykolog eller läkare.

Hur man kan minska aggressivt beteende hos autistiska barn. Lär dem att kommunicera.
Hur man kan minska aggressivt beteende hos autistiska barn. Lär dem att kommunicera.

  • Få lite hjälp. Tekniskt bör detta alltid ditt första alternativet eftersom oavsett hur mycket du läser om autism, du är inte en specialist eller expert. Det finns många specialister du kan överväga att anställa exempelvis en specialpedagog, psykolog eller en beteendevetenskaplig specialist. Den senare bör vara ditt fokus som de är utbildade på de olika aspekterna av beteenden, speciellt de rotade genom en funktionsnedsättning som autism. Denna typ av specialist normalt behöver flera dagar för att observera barnet i sin vanliga miljö med syfte att upptäcka de faktorer som leder till hans utställning av aggressivt beteende. Så snart han kan avgöra orsaken till beteendet, kan han designa nu och genomföra en plan för att ingripa och åtgärda beteendet. Kom ihåg, att lära den verkliga orsaken kan du hitta en lämplig lösning.
  • Utesluta sinnena. Merparten av tiden, är barn med autism som visar aggressivt beteende bekymrad känslighet sina sinnen. Ja, det är normalt, eftersom dessa barn kommer normalt svårt att hantera vissa miljöeffekter som besvärar sina 5 sinnen. Till exempel kan höga ljud, dålig lukt, någon röra vid dem, eller något de ser utlösa oönskade beteendet, att den ropade, mal huvudet på en vägg, stansning, eller någon annan åtgärd anses vara aggressiv till sin natur. Därför, om dessa är identifierade orsakerna till beteendet, kanske du vill hålla sina upplevelser av dessa triggers till ett minimum. Om möjligt, skapa en miljö som inte kommer att ha dessa faktorer.
  • Lär dem att kommunicera. Ibland barn med autism blir arga och aggressiva bara för att de vill ha eller behöver något från dig, men de verkligen inte kan verbalt kommunicera sina önskningar till dig. Kom ihåg att alla som drabbats av autism verbalt utmanade. Därför, om du inte kan svara på deras behov, kommer de att bli frustrerade leder dem till vredesutbrott och våld. Så i tidig ålder, är det nyckeln som du tränar dem att kommunicera sina behov till dig på ett sätt som man lätt kan förstå, antingen via verbala och fysiska kommunikation.


Slutligen

Slutligen, om alla dessa alternativ inte tycks kunna eliminera oönskade beteenden, kan du gå med sista alternativet, medicinering. Konsultera en psykolog om problemet och han bör förskriva medicin som kommer att förvalta barnets beteende förhindrar utbrott. Nu ska detta alternativ endast övervägas när du har uttömt de andra som de flesta av dessa mediciner kan verkligen ta ner självkänsla hos barnet.