E2h

Hur man kan minska astmaattacker

Med den ökande föroreningen av vår miljö genom giftiga gaser och avfall, är det inte konstigt att fler och fler människor att utveckla och lider av kroniska luftvägssjukdomar som astma. Det finns miljontals människor för närvarande lider av astma. Även människor med astma född med det, dålig luft vi alla andas i vardagen säkert hjälper inte alls. För att förbättra livskvaliteten för dessa drabbade människor, det finns ett antal åtgärder som de kan vidta för att minska frekvens och svårighetsgrad av astmaattacker.

  1. Kontakta läkare. Besök din läkare och diskutera de olika behandlingsalternativ som finns för ditt tillstånd. Han kommer förmodligen förskriva underhåll och akut behandling droger för att undertrycka och stoppa dina attacker. Dessa är bara tillfälliga åtgärder, och du kommer att behöva göra mycket mer för att se till att du kan andas lättare. Slutföra en behandlingsplan med din läkare som behandlar förebyggande och minskning av attacker.
  2. Undvika stress. För de flesta astmatiker, är en attack utlöses av stressande situationer som leder till ångest. Utvärdera ditt hem och arbetsmiljö och leta efter de områden där du är stressad eller känner sig mer orolig. Undvik dessa områden och situationer. Prata med dina medarbetare och familj och diskutera med dem vad en stressande situation kan göra för dig. På så sätt kan de vaka över dig och hjälpa dig att minska stress och ångest.
  3. Hålla sig borta från allergiska ämnen. Har din läkare testa dig för allergier att bestämma ämnen och element som du bör undvika. Samtidigt, om din läkare bedömer de saker du är allergisk mot, kan han ordinera olika allergi skott som skyddar dig mot dessa allergier. Oavsett om du är allergisk mot jordnötter, skaldjur eller katt hår, se till att undvika dem alla tillsammans. Du vill verkligen inte att utlösa en annan attack.
  4. Träna. Aerobic övningar som jogging, promenader och cykling kan kraftigt uppbyggd din motståndskraft mot astmaattacker. Arbetet ut kommer att få dina lungor fungerar rätt och andas som det ska. Vissa studier har visat att astmatiker som motionerar regelbundet är mindre benägna att astmaanfall.
  5. Ta bort irriterande och dofter. Ett annat sätt att förhindra astmaattacker är genom att minska andra element i ditt hem som kan utlösa en attack som starka dofter och damm. Se till att rengöra och damma hemmet regelbundet iklädd en ansiktsmask. Ta bort alla doftljus och tyger som innehåller ludd och små partiklar.
  6. Äta rätt. Börja äta rätt och se din astmaanfall förlora sin bett. Ät mer frukt, grönsaker och andra livsmedel som innehåller mycket protein och fiber. Undvik mejeriprodukter och rökt kött, eftersom detta kan utlösa attacker som du inte vill ha. Bortsett från dessa, se till att dricka massor av vatten dagligen och ta kosttillskott som multivitaminer. En hälsosam kost kan kraftigt minska stressen i kroppen, vilket i sin tur minska frekvensen av dina astmaanfall.
  7. Lägg till mer grönt i ditt hem. Få mer färskt syre in i ditt hem genom att lägga till fler växter som ormbunkar. Ju fler växter du har inuti, desto mer ren syrgas du andas.

Det finns många andra sätt att minska frekvensen av astmaattacker

Hur man kan minska astmaattacker. Hålla sig borta från allergiska ämnen.
Hur man kan minska astmaattacker. Hålla sig borta från allergiska ämnen.

Det finns många andra sätt att minska frekvensen av astmaattacker. Vissa innebär även alternativ och örtmedicin. Dock är det bästa sättet att stilla konsultera en läkare och leva rätt.