E2h

Hur man kan minska ditt barns risk för kvävning

En av de risker som ett barn utsätts för är kvävning. Eftersom barnet ännu inte har de verbala förmågor att kommunicera problemet eller den mentala kapaciteten att korrekt bedöma som situationen, det är ditt jobb som förälder att övervaka ditt barn och övervaka vad han sätter i munnen.

Att sätta föremål i munnen är ett sätt ett barn lär sig

Att sätta föremål i munnen är ett sätt ett barn lär sig. Men du måste vara vaksamma om att han inte av misstag inte kvävas. Här är hur du kan minska ditt barns risk för kvävning.

  • Lämna inte ditt barn utan tillsyn. När barnet ligger runt eller sitta ner, se till att det inte finns något inom räckhåll att han av misstag kan sätta i munnen och kvävas på. Inspektera leksaker innan du låter honom leka med den. Kontrollera sina kläder för att se till att det inte finns några lösa knappar, fästen och andra prydnadsföremål bitar som kan lossna och orsaka ditt barn att kvävas. Håll ett öga på ditt barn att hålla honom säkert så mycket som möjligt. Om ditt barn börjar hosta, gå till honom direkt för att se om det finns något hindrar vrångstrupen.
  • Kontrollera ditt barns leksaker. Innan du delar ut eller köpa en leksak för ditt barn, kontrollera den rekommenderade åldern på lådan av produkten. Om det inte är lämpligt för barn under tre år, betyder det att det kan utgöra en kvävningsrisk för små barn. Emellertid bör även leksaker som är avsedda för yngre barn kontrolleras regelbundet för att se till att det inte finns några lösa, skruvas eller flyttbara bitar som lätt kan sväljas.
  • Mash hans mat ordentligt. När ditt barn börjar på fasta ämnen, måste du se till att maten är väl slipad. Använd en kvarn barnmat vid behov eller mos maten i en matberedare. Även bitar av bananer eller frukt kan orsaka ett barn att kvävas. Skär upp druvor och undvika att utfodra ditt barn solida bitar av mat som nötter, popcorn, krutonger, hårda karameller och kyckling med ben eller hotdog.
  • Se till att han sitter upp när man äter. När barnet matar eller äta, stötta honom så han är i upprätt läge. När man ligger ner, kan en baby choke på välling, särskilt när han inte andas ordentligt. Efter måltider, hjälpa ditt barn rapa genom att placera honom på axeln och klappar ner sin övre delen av ryggen för att hjälpa maten gå ner.
  • Förvara små föremål ur ditt barns räckhåll. Barn bevis ditt hem. Håll mynt, nålar, penna täcker, små bollar som marmor, knappar och dekorativa skal och stenar borta från ditt barn. Placera dessa objekt på en hög hylla eller lådor inuti. Var uppmärksam på var du placerar dina nycklar eller där du tömmer objekten från dina fickor.


Om du är osäker kan du köpa en choke tub för att testa och se om ett objekt besitter en kvävningsrisk för ditt barn. Om det passar i röret, kan det kväva ditt barn. Om du inte har en choke tub använder kartong rulle mjukpapper. Det är ungefär samma diameter som en choke tub.

Hur man kan minska ditt barns risk för kvävning. Lämna inte ditt barn utan tillsyn.
Hur man kan minska ditt barns risk för kvävning. Lämna inte ditt barn utan tillsyn.

Så länge du är försiktig och uppmärksam på ditt barns omgivning, kan du sänka sin risk för kvävning.