E2h

Hur man kan minska fett och kalorier i recept

Läckra måltider är nästan alltid förknippade med recept som innehåller mycket kalorier och fett. De flesta recept som har hälsosammare ingredienser som substitut för dem med högt kaloriinnehåll anses normalt vara oattraktiv eftersom smaken av måltiden normalt ändras. Tja, sanningen är att det finns några substitut som verkligen inte kommer att göra skillnad. Alltså, här är några idéer om hur man skära ner på kalorier när det gäller att förbereda och äta dina favoriträtter. Dessa är bra idéer för ViktVäktarna och de som har valt att leva ett hälsosammare livsstil.

Hur man kan minska fett och kalorier i recept. Mjölk och ost.
Hur man kan minska fett och kalorier i recept. Mjölk och ost.

  • Mjölk och ost. Det finns många låg fetthalt substitut som inte förändrar deliciousness av någon av dina måltider. Till exempel, om du gillar krämig pasta, sedan använda skumma eller låg fetthalt mjölk i stället för helmjölk kan fortfarande göra din maträtt smakar på samma sätt. Ja, det finns egentligen ingen förändring med denna ersättning. Nu, när det gäller ost, så du kanske vill använda ostar som har färre kalorier som parmesanost. Du kan också välja att använda ostar med rika och starka smaker så att du kan överväga att använda mindre. Ett annat alternativ är att endast använda låg fetthalt ostar, de som normalt produceras med en betydande minskning av fetthalt. Nu kan detta alternativ visa sig ha en förändrad smak, är det fortfarande ett värdefullt alternativ.
  • Smör. De flesta av de läckra rätterna kräver smör som huvudingrediens. Vissa använder smör i stället för olja på grund av dess arom och smak. Olyckligtvis, är smör packad med höga halter av fett. Lyckligtvis har många enheter smör tillverkning beslutat att stödja sundare delen av samhället genom att producera fettfri eller fettsnål alternativ. Det bästa med det är att smak och arom förblir densamma med dessa alternativ.
  • Ägg. Det finns två delar i ett ägg: de vita och äggula. De vita är packade med protein med minimal fett medan äggulan är rent fett och kolesterol. Problemet är äggulan är mer delikat av de två och innehåller mest smak. Den enda verkligt alternativ till äggulan blir de vita. Därför, om du planerar att baka eller laga något som kräver ägg, överväga att använda fler äggvitor som ett alternativ för att minska eller eliminera äggula i receptet.
  • Majonnäs. Smörgåsar är alltid mer delikat när majonnäs blandas i. Tyvärr är majonnäs full av fett och kalorier. Som ersättning för det, kan du överväga att lägga till mer senap till smörgås. Minska majonnäs eller eliminera den. En hälsosam dos av dijonsenap kan ge dig rik smak och krydda som en sked mayo kan.
  • Kött. Nötkött och griskött är fodrade med mycket fett. Om du tittar på ditt kolesterol nivå eller ditt kaloriintag, kanske du vill göra lite förändring när det gäller kött ingredienserna i din maträtt. Till exempel, om du sandwich kräver skinka eller bacon, överväga att använda kalkon eller kyckling skinka i stället. Om din pasta maträtt kräver köttfärs, sedan överväga att få den magra slag.


Där har ni det, praktiska ersätter alla recept. Dessa kommer att göra någon maträtt inbjudande och läckra med lägre kalori-och fetthalt.