E2h

Hur man kan minska grått hår genom nutritions

Grått hår är naturligt när människor åldras

Grått hår är naturligt när människor åldras, men om du upplever tidigt nedtonat kan det bero på en massa saker. Genetik är en. Men vad många inte vet är att tidigt nedtonat också orsakas av felaktig kost. Det stämmer, kan brist på näringsämnen och vitaminer orsaka melanin, håret svart pigment, att minska i värde, vilket gör håret förvandlas till grått och så småningom vitt. Som sagt, måste du spika upp melanin nivå i håret genom rätt kost. Här är några tips.

Hur man kan minska grått hår genom nutritions. Prova att ta blackstrap melass.
Hur man kan minska grått hår genom nutritions. Prova att ta blackstrap melass.

  • Ta vitamin B5. Vitamin B5, kallad pantotensyra, visas att fördröja grånande processen av håret. Vitamin B5 finns i fisk, fjäderfäprodukter, och baljväxter. Du kan också ta tillskott om du föredrar. Bortsett från Vitamin B5, bör du också ta andra B-vitaminer såsom vitaminer B-9 och B-12.
  • Ta PABA. Para-aminobensoesyra, eller PABA, är en vitamin B-komplex som kan bidra till att upprätthålla den naturliga hårfärg. Speciellt om det tas tillsammans med andra vitaminer och mineraler, kan PABA förhindra hår nedtonat. Livsmedel rika på PABA inkluderar öljäst, fullkorn, ägg, njure och lever. PABA finns även som ett komplement. Bortsett från håret, kan huden också nytta PABA. Rekommenderad daglig dos för PABA är 30 mg för vuxna.
  • Prova att ta Blackstrap melass. Blackstrap melass har länge ansetts vara ett naturligt botemedel mot grått hår. Ett sötningsmedel, är Blackstrap melass en sirap biprodukt av rörsocker. Det är rikt på koppar, vilket är en viktig komponent i melaninproduktionen. Blackstrap-melass kan blandas med andra ingredienser och bör tas varje dag. Du kan blanda det med mandelmjölk, kanel och muskot.
  • Öka koppar intag. Bortsett från Blackstrap melass, kan du också ta andra koppar-rika livsmedel såsom mandel, solrosfrön, och krabbor. Du måste ha tillräckligt stort utbud av koppar för att förhindra grånande hår, så se till att införliva sådana livsmedel i din kost.
  • Ät mat som har hög jodhalten. Jod också bidrar till att upprätthålla naturliga hårfärg, speciellt när det paras ihop med koppar. Det finns mest i fisk och skaldjur som tonfisk, krabba, hummer, makrill och sardiner. Vissa frukter och grönsaker är också rikt på jod som banan och morot.
  • Öka ditt intag av järn och zink. Järn och zink är bevisat hjälp för att hålla hårets naturliga färg. Järn-rika livsmedel innehålla rött kött, vete och ägg, medan zink finns i kyckling, gröna grönsaker, och även rött kött. Bortsett från att inkludera dessa livsmedel i din kost, kan du också prova att ta järn och kosttillskott zink.


När du väljer att ändra din kost och / eller ta tillskott

När du väljer att ändra din kost och / eller ta tillskott, är det mycket viktigt att först rådgöra med din läkare eller dietist. Detta är särskilt nödvändigt om du har andra tillstånd som kan eller inte kan ha direkt effekt på för tidigt åldrande av håret. Kom ihåg att aldrig vara din egen hälsa konsult för att undvika att skada din kondition. Också ta nämnda tips bara som sådana-tips. De bör inte ses som en slutlig läkare. Sista ordet bör ändå komma från din läkare eller dietist.