E2h

Hur man kan minska stöld av receptbelagda kuddar

Receptbelagda läkemedel

Receptbelagda läkemedel, när det tas i rekommenderade doser, lindra symptomen av medicinska tillstånd. Eftersom dessa inte är olagliga droger, de är relativt lätta att få tag på och de är benägna att missbrukas. I själva verket visar statistiken att receptbelagda läkemedel har blivit den näst mest missbrukade drogen bland tonåringar (efter marijuana), och död på grund av överdoser har nått alarmerande siffror. Det är därför det är mycket viktigt att åtgärder vidtas för att minska sannolikheten för receptbelagda läkemedel. En av lägen för koppleri droger på olagliga proportioner är genom att stjäla receptbelagda kuddar från vårdcentraler. För att hålla receptbelagda droger i schack, är en lösning därför att minska stölder av receptbelagda kuddar. Här är bara några sätt att göra detta:

Hur man kan minska stöld av receptbelagda kuddar. Håll recept låsta kuddar.
Hur man kan minska stöld av receptbelagda kuddar. Håll recept låsta kuddar.

Håll recept låsta kuddar. Det första och enklaste man kan göra är att hålla receptbelagda kuddar från patientens ögon, bakom lås och bom. Installera en övervakningskamera samt för extra säkerhet.

Har ett system för att hålla reda på förskrivna läkemedel. Du bör ha en personal hålla reda på hur många tabletter som beställdes. Information som du bör i din bokföring är patientens namn, det förskrivna läkemedlet och doseringen och antalet. Eftersom de flesta journaler är datoriserade, gör det till en politik för att mata medicinering information så snart receptet ges ut. På så sätt kan personalen upptäcka lätt oegentligheter i patienternas journaler. Exempel på oegentligheter utkik efter för mycket av ett visst läkemedel under en kort period och för mycket läkemedel som vanligen används för missbruk, såsom lugnande medel och stimulantia.

Kontrollera dina poster mot farmaceuter journaler. Gång på gång slumpmässigt dubbelkontrollera dina poster (se nummer 3) med de farmaceuter inom ditt område. Detta är en proaktiv åtgärd som kan hjälpa dig att fånga receptbelagda tjuvar tidigt.

Gör din recept kuddar manipulera. Det finns många online-företag som erbjuder receptbelagda kuddar med säkerhetsfunktioner som gör dem svåra, om inte omöjligt, att mixtra med. Vissa av dessa funktioner inkluderar en tryckt vattenstämpel, termokromatiska fläckar som lyser vid uppvärmning, radering skydd, en microprinted linje som inte kan kopieras, och sekventiell numrering på varje papper. Du kan beställa dessa kuddar online på webbplatser som rxpaper.com , minutemanprinters och rxlitho.com .

Receptbelagda läkemedel. Har ett system för att hålla reda på förskrivna läkemedel.
Receptbelagda läkemedel. Har ett system för att hålla reda på förskrivna läkemedel.

Har interna riktlinjer för vilka specifika personal kan skriva recept. Även kräva att varje recept är godkänd av ansvarig läkare. Detta kommer i praktiken centralisera läge för recept och kommer att minska risken för en upptagen läkare förstrött ge recept utan att kontrollera patientens tidigare recept poster.

Använd speciella bläck när du skriver ut recept. På så sätt kommer det att bli mycket svårt att förfalska eller ändra receptet. Vet att de uppgifter smidda i receptbelagda kuddar är namnet på läkemedlet, doseringen och antalet tabletter.

Kontrollera identiteten hos patienterna. Många receptbelagda läkemedel tjuvar har falska identiteter. Träna din personal att veta hur man kontrollera äktheten av ID: s presenteras av patienterna.

Där har ni det

Där har ni det! Dessa är bara några av sätten att minska stöld av receptbelagda kuddar. Lycka till, och hoppas att detta hjälpte dig!