E2h

Hur man kan minska stressen hos barn

Och du trodde bara vuxna kände sig stressade

Och du trodde bara vuxna kände sig stressade! Bebisar kan känna sig stressad också, och detta skulle kunna präglas av uppenbar oro, att inte kunna sitta still, gnäll eller gråt. Så vad ska du göra när du barnet känner sig stressad? Läs vidare om några tips:

  • . Peka och titta på bebisen ofta Studier visar att barn som får flera sensorisk stimulering - det vill säga barn som ofta rörd, kramade, pratade med och kysste - är barn med den lägsta stress och nivåer ångest. Det är också intressant att notera att barn som får enbart taktil stimulering - det vill säga barn som är ofta berörs, men inte tittat på eller pratat med - är faktiskt de som visade de högsta nivåerna av stress. Det är därför du borde verkligen göra det till en vana att inte bara röra ditt barn, utan att prata med henne, och titta på henne i ögonen också. Detta är speciellt viktigt om 30 minuter innan ditt barns utfodring tid.
  • Låt dina barn sover. Undersökningar visar också att barn som sov ostört har låga stressnivåer. Det är därför om ditt barn sover, försök att få henne att miljön som lugn och ro som möjligt, för att sänka risken att hon ska vakna upp innan hon vill. Även om hennes blöja är blöt, bör du låta fortfarande sömnen och ändra blöjan när hon vaknar av hennes själv.
  • Ge ditt barn en massage. Detta är ytterligare ett sätt att få avkoppling för ditt barn. Läs den här artikeln för några tips om hur du massera ditt barn.
  • Minska potentiella stressfaktorer hemma. Så mycket som möjligt, exponera ditt barn bara för mild och lugnande ljud och musik. Undvik skrika ilsket i närvaro av ditt barn. Låt ditt barn att lyssna på klassisk musik, och prata med ditt barn i mjuka, mjuka, kuttrande toner. Du bör också låta ditt barn luktar några milda och bekanta dofter, eftersom studier har visat att trevliga, bekanta dofter kan minska nivåerna barn stress.
  • Låt ditt barn veta att du är alltid där för henne. Bebisar är kraftigt störda när de lämnas ensamma eller när de inte märkt. Även småningom måste du avvänja henne ur denna önskan, är det hälsosamt för mycket unga barn att vara trygga i tanken att de är värdefulla i föräldrarnas ögon. Det är därför så mycket som möjligt, bör du ge henne din uppmärksamhet - även om du gör något, tar sig tid att titta på hennes öga mot öga och le mot henne, bara för att försäkra henne om att du inte har glömt henne alls.
  • . Undvik att utsätta ditt barn till stressfaktorer utanför hemmet Några av de scenarier som har visat sig orsaka oro bland barn är följande: trångt och alltför starkt upplysta områden lämnas med en främling (såsom en barnvakt) och alltför -högt ljud.
  • Ge ditt barn en fast rutin. Bebisar älskar rutin, eftersom det hjälper dem att bli mer vana vid en värld som de bara är att ta reda på om. Till exempel kan du ha en regelbunden rutin att följa innan barnet sover, till exempel sjunga henne en låt och ge henne massage.
  • Försök att slappna av. Vet att barn vars föräldrar är stressad tenderar att betonas själva. Det är därför du borde verkligen göra det en punkt att göra dig avslappnad, ditt barn kommer att ta upp detta och anta en lika lugn och fridfull attityd.


Hur man kan minska stressen hos barn. . peka och titta på bebisen ofta.
Hur man kan minska stressen hos barn. . peka och titta på bebisen ofta.

Kom ihåg att barn är mycket utsatta och hur du behandlar dem och svara på dem kommer att kraftigt påverka deras liv även som vuxna. Det är därför anstränger sig för att se till att ditt barn är en glad, frisk och stressfri barn kommer att ge livstid avkastning som kanske du inte kan tänka dig. Lycka till!