E2h

Hur man kan övervinna kokainberoende

Samtliga beroenden är försvagande i viss utsträckning

Samtliga beroenden är försvagande i viss utsträckning. En av de värsta missbruk, är emellertid beroende av kokain. Vad gör kokainberoende så mycket värre än andra typer av missbruk är att kokainmissbrukare och missbrukare behöver öka sin dos eftersom effekterna av kokain avtar efter en tid och användaren måste sedan öka mängden och frekvensen av drogintag för för att få samma effekt. Om du har problem kokainberoende, här är steg som hjälper dig att övervinna det.

Hur man kan övervinna kokainberoende. Upprätthålla optimism.
Hur man kan övervinna kokainberoende. Upprätthålla optimism.

  • Erkänn problemet. Det första steget att behandla någon typ av missbruk är att erkänna att man har problem, och att du är en missbrukare. Kokainberoende, liksom andra typer av missbruk, är både fysiologiska och psykologiska. Den fysiologiska aspekten av kokainberoende innebär kroppen blir beroende av drogen. Den psykologiska aspekten, dock oftast kretsar kring kokain missbrukare tro att han har kontroll över situationen, och att han fortfarande kan begränsa sin kokain intag. Ju mer du förneka det faktum att du inte längre har kontroll över situationen, desto mindre är chansen att du kommer att nå den dag då du kommer att kunna få ut sitt missbruk.
  • Vet dina allierade. Därefter måste du få lite personlig hjälp. Mycket få människor går direkt till läkaren när det gäller kokainberoende. De flesta människor är mer bekväma när de anförtror en god vän eller en familjemedlem först. Detta kan vara mycket svårt, naturligtvis, för både användaren och vän till vem han vill anförtro. Men det är viktigt för användaren att hitta allierade och vänner som hjälper honom genom hans kokainberoende.
  • Hitta behandlingen. Med hjälp av en vän, ska användaren kunna gå vidare och kontakta läkare. Eftersom det finns både psykologiska och fysiologiska effekter på kokainberoende, är det viktigt att få medicinsk behandling. Till skillnad från rökning, som en person kan bota sig själv från alla själv, de flesta kokainmissbrukare behöver medicinsk behandling för att mildra effekterna av tillbakadragande, vilket kan vara mycket obehagligt.
  • Kom i gruppterapi. Förutom medicinsk behandling, bör kokain missbrukare försöker också komma i kontakt med sessioner gruppterapi. Medan en vän kan göra mycket för att hjälpa kokain missbrukare, kan andra missbrukare ger oftast en annan nivå av hjälp stöd dra av det faktum att de alla har upplevt samma problem och är bättre rustade att förstå vad andra känner.
  • Upprätthålla optimism. Hela behandlingsprocessen, måste du se till att du upprätthålla en positiv och glad läggning och framtidsutsikter. Kom ihåg att kokainberoende kan ta en stor belastning på ditt liv. Ditt missbruk kan skada dina relationer med familj och vänner, och kan störa ditt arbete och sociala liv. Trots detta måste du vara fokuserad på dina mål och vet att det är möjligt att återuppliva ditt liv, även om det inte återställa den helt.


Med dessa steg bör du kunna avvänja dig bort från kokain och bo utanför det för gott. Vägen till behandling mot kokainberoende är lång och grov, men med uthållighet och tro på dig själv, bör du kunna få igenom den.