E2h

Hur man kan övervinna rädslan för att tala inför publik

Att tala inför publik är processen att informera

Att tala inför publik är processen att informera, påverka och underhållande en grupp människor. Att tala inför publik har fem viktiga delar uttrycks ofta som "vem som säger vad till vem med vilket medium med vilka effekter?" Det är ett viktigt verktyg som ska användas för ändamål såsom motivation, inflytande, övertalning, informera, översättning eller enkel underhållning. Språk och retorik användning är de två viktigaste aspekterna av att tala inför publik.

Människor har en gemensam rädsla för att tala inför publik som kallas glossophobia. Baserat på vad Jerry Seinfeld sa: ". Den genomsnittliga personen på en begravning hellre skulle vara i kistan än recitera lovtal" De flesta människor tycker att tala inför publik stressande. När du försöker tala om för publiken vad dina åsikter är, skulle några av dem instämmer eller tar avstånd - att du känner dig nervös och tror att det är något fel i ert tal.

Tala inför en publik kan vara stressigt

Tala inför en publik kan vara stressigt, men det är en av de viktigaste färdigheter en individ kan ha. Stora människor som Adolf Hitler och Martin Luther King, Jr är några exempel på effektiva talare. Deras tala inför publik har en betydande inverkan på samhället, förändra övertygelser och sociala normer. Du behöver inte vara stor för att kunna leverera ett tal på rätt sätt. För att kunna besegra din rädsla för att tala med många människor, hålla dessa viktiga principer i åtanke:

 • Att tala inför publik är inte i sig stressande. Människor föds inte vara rädd för att tala inför folk. Det är inte en genetisk egenskap som kan överföras från någon annan. Att kunna ge ett tal kan göras av vem som helst.

 • Du behöver inte vara ett geni eller vara perfekt att leverera offentliga tal. Det spelar ingen roll om du gör fel eller om du inte har alla svaren. Det viktiga är att du ger något av värde till publiken. Få dem att känna att de lärt sig något från ditt tal.

  Hur man kan övervinna rädslan för att tala inför publik. Att tala inför publik är inte i sig stressande.
  Hur man kan övervinna rädslan för att tala inför publik. Att tala inför publik är inte i sig stressande.

 • Allt du behöver är några huvudpunkter: två eller tre skulle göra Du behöver inte vara en vandrande uppslagsverk för att imponera på din publik.. Fokusera på dessa huvudpunkter blir lättare för dem att komma ihåg och har en stark inverkan på dina lyssnare.

 • Att tala inför publik är processen att informera. Du behöver inte vara ett geni eller vara perfekt att leverera offentliga tal.
  Att tala inför publik är processen att informera. Du behöver inte vara ett geni eller vara perfekt att leverera offentliga tal.

  Humor och ödmjukhet kan bidra till att ge ett tal. Lite humor kan lätta upp stämningen, vilket gör att du och din publik känna sig mer bekväm. Du kan använda ödmjukhet som en teknik genom att erkänna sina misstag och bräcklighet. Vara ödmjuka gör dig mer trovärdig, mer trovärdig och ännu mer respekterad.

 • Du behöver inte kontrollera publikens beteende. Styr dina egna tankar, dina förberedelser och ditt val av ord. Om någon blir nervös, läser en tidning eller somnar, bara lämna dem ifred. Det är naturligt för vissa människor att vara så. Fokus på ämnet och hur du levererar det.

 • Som lyssnar till ert tal vill se dig lyckas flesta av dem är precis som du -. De är också rädda för att tala inför publik. Gör överreagera inte på en enda mispronunciation. De vet att du är människa och du är kapabel att begå misstag. Ge ditt tal och idén du vill att de ska tänka på och minnas oavsett misstag du gör.

Rädslan för att tala inför publik kan övervinnas med dessa viktiga principer i åtanke. Tillsammans med förtroende och en positiv attityd, kan din oration gå smidigt med en publik. Tala ut och ge dem något att tänka på.