E2h

Hur man kan övervinna rädslan för att ha ditt blod dras

Är du rädd för nålen

Är du rädd för nålen? Är du rädd för smärtan? Eller är du rädd för blod? Många människor är rädda för alla tre och det är inte ovanligt. Det är ganska vanligt för många människor att frukta varje element när de får deras blod dras. Det är förmodligen anledningen till att många människor alltid hitta ursäkter för att få checkat ut och har blod analyserades för hälsofrågor. Tja, om du är som dessa människor, då du kommer vara glad att veta att det finns ett antal sätt att övervinna denna rädsla.

  • Uttryck din rädsla. Oavsett om du har ett val att välja bort det eller inte, kan du minska faktiskt din rädsla för hela processen genom att uttrycka din oro och motvilja mot teknikern som ska rita ditt blod. För att berätta sanningen, dessa tekniker förmodligen van vid att folk rytande om hur de hatar nålen, ogillar smärta eller svimmar vid åsynen av blod. Så de vet vad de ska göra för att lugna en person ner. Som sagt om du uttrycker din rädsla för honom, kan han väcka en del åtgärder för att göra din upplevelse oväntat trevlig.
  • Blunda. Detta är förmodligen det bästa alternativet till ditt förfogande. Genom att stänga ögonen, ser du inte vad teknikern kommer att göra. Du kommer inte se blod. Du kommer inte se nålen. Och kommer du inte att se nålen gå in huden. Naturligtvis, oavsett hur hårt du blundar kommer du inte att kunna blockera känslan av nålen piercing huden. Tja, bara hoppas och be att teknikern drar blodet är en expert och har ljusa och skickliga händer. Sanningen är att det finns tekniker som en tekniker kan använda för att se till att patienten inte känner någonting.
  • Distrahera dig. Bortsett från att stänga ögonen, kan du överväga att störande ditt sinne. Kom ihåg att rädslan allt i ditt sinne. Genom att distrahera dig, kommer du att flytta fokus bort från nålen, blod och smärta till något annat. Läs en bok, titta på en video på telefonen, sätta på vissa hörlurar och lyssna på musik på din iPod, något att hålla dig på själva processen att dra blod.
  • Slappna av. Enligt många, det bästa sättet att få ditt blod dras utan att se eller känna det som görs är genom liggande. Naturligtvis är detta bara möjligt om det finns en säng i den faktiska plats där blod kommer att dras. Om det är ett alternativ, då begära teknikern att dra blod när du ligger ner.


Djupandning kan koppla hela kroppen

Hur man kan övervinna rädslan för att ha ditt blod dras. Är du rädd för nålen.
Hur man kan övervinna rädslan för att ha ditt blod dras. Är du rädd för nålen.

Djupandning kan koppla hela kroppen. Detta är ett bra verktyg att använda för att se till att du inte kommer panik, spänd upp eller blir oroliga. Ta djupa andetag när du sitta eller ligga ner. Andas ut och andas igen tills det blir rytmisk. När du fokuserar på din andning, kommer du att märka aldrig nålen går in och ut ur armen.