E2h

Hur man kan övervinna svindel

Vertigo är den medicinska termen används för att beskriva en viss typ av yrsel, som ger dig känslan av att sväva, eller spinning eller har de omgivande föremålen snurra om dig. Detta tillstånd är vanligtvis förknippas med en störning i innerörat eller Ménières sjukdom och labyrintit som påverkar kroppens balans mekanismer. Andra vanliga orsaker är läkemedel, förkylning och influensa, bakteriell infektion, hjärnskada och kraniala trycket bland andra. Illamående, kräkningar, förlust av balans, hörselnedsättning, ringningar i öronen, ofrivilliga ögonrörelser, och trötthet är vanliga symtom som går med yrsel och oftast utlöser när du gör dramatiska rörelser eller förändringar i position.

Hur man kan övervinna svindel. Rådgör med din läkare för att avgöra vilken typ av sjukdom du har.
Hur man kan övervinna svindel. Rådgör med din läkare för att avgöra vilken typ av sjukdom du har.

Oväntade svindel attacker kan vara mycket farligt, för att inte tala livshotande, särskilt om attackerna blir genomträngande. Du blir mycket risk för skador från att falla eller slå huvudet, fordonstrafik olycka om du kör, och andra skadliga situationer. Om du upplever korta anfall av symtom, men har ännu inte anges din kondition med din läkare, tänker de bara vanliga yrselattacker, är det dags för dig att göra vissa försiktighetsåtgärder för att övervinna yrsel och eventuella sjukdomar i samband med det.

  1. Rådgör med din läkare för att avgöra vilken typ av sjukdom du har. Det är bättre att vara säker på att de plötsliga anfall av yrsel är symptom på yrsel, än att anta att du har svindel när vad du har är symtom på en allvarligare sjukdom som hjärnsjukdom, tumör eller stroke. Läs alltid din läkare om du upplever som påverkar huvudet eller hjärnan. Du kan inte gå för behandling om du är ordentligt diagnostiseras.
  2. Alla mediciner och behandling, inklusive terapeutiska övningar bör endast utföras som rekommenderas av din läkare. Om du väljer för hemmet eller naturläkemedel finns i frukt eller frön växt, informera din läkare för att vara extra säker och undvika kemisk interaktion om du får läkemedelsordinationer. Vitamin E och C, hagtorn, röda hallon, mistel och extrakt ginkgo är några kosttillskott kända för att hjälpa cirkulationen till hjärnan.
  3. Öka din dagliga vattenintag. Rekommenderad vattenförbrukningen är minst åtta glas vatten varje dag. Men om du gör sport eller fysiskt aktiva varje dag, föreslås det att öka din vattenförbrukning för att undvika uttorkning. Brist på vatten i kroppen kan störa normal funktion i kroppens system som också kan leda till yrsel.
  4. Undvik rökning och dricka alkoholhaltiga drycker eftersom dessa bara förvärra symtom på yrsel. Upprätthålla en saltfattig kost eller be din läkare om kost rekommendationer.
  5. Under attacker, ligga ner långsamt eller om du är utanför, sitta där du är säker och vänta tills du får din balans. Om du får recept, är det alltid säkert att ta medicin vart du än går för att ta itu med plötsliga ansats av svindel.
  6. Göra regelbundna övningar för att hålla sig i form och minska stress. Stress är en annan faktor som utlöser svindel. Göra sig av med oönskade stress och göra insatser för att stanna vältränad.

För människor upplever yrsel symptom är det viktigt att alltid vara redo för eventuella attacker. Förstå mönstret innan ansats av symptom för att få veta vilka faktorer som dem och vet hur man undviker dem.