E2h

Hur man kan stödja någon med anorexi

Anorexia nervosa är inte en lätt fråga att prata om

Anorexia nervosa är inte en lätt fråga att prata om. Det innebär en persons förlust av uppfattning om sig själv och psykologiska frågor som hon inte skulle erkänna det. Detta ätstörning drabbar främst kvinnor ännu kan drabba män också. Det kan orsaka allvarliga hälsoproblem och kan leda till döden. Alla som har anorexia ska ha vänner och familj som är där för henne, för att stödja henne mot återhämtning. Om du är en av dem som känner någon som har fallit offer för denna dödliga ätstörning, här är några förslag på hur man kan stödja henne.

  1. Hon är irriterad. Hon finner fel i den minsta av saker. Du måste utöva tålamod speciellt om du bor med henne. Vara den som är lugn och rationell. Det är inte lätt att göra vet jag men du måste alltid ha i åtanke att hon har en ätstörning och detta påverkar hennes beteende.
  2. Någon som har anorexi kan ha allvarliga koncentration och problem uppmärksamhet. Om hon uppvisar dessa symptom hjälpa henne genom att göra henne minns saker och be henne att fokusera på uppgiften. Hon kan inte be din hjälp, men om du kommer att bli mer uppmärksam, kan du se att hon verkar med förlust ibland.
  3. Sömnsvårigheter är en av de faktorer som hon har att göra med. Hon kan vrider och vänder på natten. Att tänka för mycket och betona om hennes utseende, hennes vikt och hennes liv. Detta skulle göra henne trött under dagen. Hjälp i hushållssysslor utan ombedda att, så mycket du kan. Det kommer att få henne att känna så mycket bättre och göra dagen ljusare för henne.
  4. Det kan tyckas vara en bra sak att hon vill alltför behaga alla. Detta är en annan del av anorexi. Hon kan briljera för mycket att göra vänskapsband eller gör allt på jobbet. Du kan ha att göra med extrem generositet eller vänlighet som egentligen inte ingår i vem hon egentligen är. Detta är också farligt beteende som kan leda till att utnyttjas av andra människor. Se till att du se upp för sina handlingar och göra vad som är nödvändigt för att stoppa henne från att ge för mycket av sig själv.
  5. Hon kommer alltid att hantera frågor om mat. Hur mycket mat hon tar i, vad hon inte vill äta, kasta upp och även göra delar av äta som inte är normal. Du kanske vill gå med i en grupp som sysslar med anorexi. Här kan hon återhämta sig snabbare eftersom hon är med människor som genomgår samma sjukdom. Prata med henne och övertyga henne om att hon behöver hjälp. Du kan kolla in sajten National Association of anorexia nervosa och tillhörande ätstörningar eller anad. Den innehåller användbara länkar om behandling, de tjänster som de erbjuder och en hjälptelefon kan du ringa. Definitivt någonstans hon kunde inse att livet kunde vara bättre.

Det kommer inte att bli lätt att leva med någon som har anorexi

Hur man kan stödja någon med anorexi. Någon som har anorexi kan ha allvarliga koncentration och problem uppmärksamhet.
Hur man kan stödja någon med anorexi. Någon som har anorexi kan ha allvarliga koncentration och problem uppmärksamhet.

Det kommer inte att bli lätt att leva med någon som har anorexi. Det skulle alltid vara svårare för den som går igenom det ändå. Så har tillräckligt tålamod och förståelse. Vara där för att lyssna och se till att allt kommer att bli bra. Hitta hjälp från andra som har genomgått samma sjukdom. Läs mer och kunna bekämpa denna sjukdom med henne.