E2h

Hur man kan stoppa blödande tandkött

Munhygien är lika viktigt, om inte mer, som fysiska och andra former av hygien. Ta hand om dina tänder och tandkött regelbundet är viktigt att ha friska tänder och lyfta din personlighet, när du pratar, ler eller komma nära andra människor. Ingenting sätter upp människor mer än dålig andedräkt eller gulnade och dåligt omhändertagna tänder. Annat än att förmedla en tilltalande och attraktivt utseende, är det viktigt att upprätthålla en god munhygien för att undvika framtida hälsoproblem och sjukdomar. Utöver våra tänder, är underhåll av friska och rosa tandkött också avgörande. Blödande tandkött, blåsor eller tuggummi missfärgning är inte farliga i sig, men tyder på allvarligare problem som kan eskalera till allvarliga sjukdomar eller infektioner. Vanliga sjukdomar, av vilka blödande tandkött är symptomatiska, är gingivit och parodontit. Andra orsaker till blödande tandkött finns mediciner som blodförtunnande, såsom acetylsalicylsyra, som stör förmågan att koagulera blod. Det finns många sätt att stoppa blödande tandkött, vissa är enkla botemedel som du kan prova hemma, och andra är mer att göra med efter en god munhygien regim. Läs om ytterligare för att ta reda på hur du kan stoppa eller förhindra blödande tandkött.

Steg 1

Använd munvatten med eteriska oljor. Munvatten formuleringar som innehåller eteriska oljor som kamomill, myrra, tinktur, Echinacea eller pepparmynta olja ska användas regelbundet. De anti-inflammatoriska egenskaperna hos dessa eteriska oljor hjälper att stävja tillväxten av mikroorganismer såsom bakterier i munnen. I de flesta fall blödande tandkött uppstår på grund av bakteriella infektioner i munnen.

Steg 2

Hur man kan stoppa blödande tandkött. Använd munvatten med eteriska oljor.
Hur man kan stoppa blödande tandkött. Använd munvatten med eteriska oljor.

Mer C-vitamin. Öka mängden C-vitamin i din dagliga kost kommer att lindra blödande tandkött. C-vitamin kan insupit på två sätt - muntligt, i form av tabletter eller kapslar, eller genom att äta eller dricka saft av citrusfrukter som apelsiner, lime eller citroner.

Steg 3

Regelbunden borstning. Det är viktigt att hålla sig till en regelbunden regim borsta tänderna och tandköttet två gånger dagligen, och efter måltider. Borsta teknik är lika viktigt, se till att vinkla tandborsten i en vinkel på 45 grader i förhållande till tänder och tandköttet, borsta i långsam omväxlande medurs och moturs rörelse.

Steg 4

Saker att undvika. För att förhindra blödande tandkött, är det bättre att undvika ämnen som alkohol, eller över-the-counter läkemedel såsom blivande i höga doser. Andra saker att undvika tuggar eller röktobak, kolsyrade drycker, sura livsmedel, etc.

Steg 5

Regelbunden borstning. Använda växtbaserade, fluor-fria tandkrämer.
Regelbunden borstning. Använda växtbaserade, fluor-fria tandkrämer.

Använda växtbaserade, fluor-fria tandkrämer. Det finns flera tandkrämer som finns på marknaden som är formulerade med örter som bloodroot, grapefrukt frön, etc som primärt alkaloiden i naturen. De flesta mikroorganismer, inbegripet bakterier frodas i starkt sura miljöer, varför ämnen som är alkalisk karaktär är bra neutraliserande.

Steg 6

Regelbunden tandvård checkups. Se till att besöka din tandläkare minst två gånger per år och få regelbunden rengöring gjort för att ta bort plack och tandsten från tänderna. Detta, tillsammans med god munhygien, kommer att bidra till att hålla dina tänder och tandkött friska.


Stoppa blödande tandkött är lätt, lönar det sig att följa en regelbunden regim av rengöring och hälsosamma matvanor för att undvika blödande tandkött och förhindra mer allvarliga problem.