E2h

Hur man kan stoppa mensvärk

Mensvärk eller dysmenorré är en oönskad känsla runt bäcken

Mensvärk eller dysmenorré är en oönskad känsla runt bäcken, gå till låren och ner till vadmusklerna före och under en menstruation. Dess smärtsamma besvär kan variera från milda till outhärdlig. Här är en måste-läsa om du vill veta hur man stoppar mensvärk.

Hur man kan stoppa mensvärk. Drick ingefära te före och under en menstruationscykel.
Hur man kan stoppa mensvärk. Drick ingefära te före och under en menstruationscykel.

  • Drick ingefära te före och under en menstruationscykel. Ingefära är en universell växtbaserade läkemedel som hjälper lindra flera åkommor och naturligtvis läker andra okända sjukdomar. Ingefära innehåller gingerol som håller tillbaka produktionen av prostaglandin, vilket är den främsta orsaken till mensvärk.
    För att göra en lugnande kopp ingefära te, värma en kopp vatten och sedan lägga två matskedar riven ingefära. Ta vatten till en koka och omedelbart bort från elden. Täck över och brygga i ca 15 - 20 minuter. Aldrig låt det koka så kokar kommer att eliminera levande bioenzymes finns i färsk ingefära. Häll innehållet i en kopp och sedan lägga citronsaft och honung eller socker efter smak. Dricka en kopp ingefära te två gånger om dagen kommer att bidra till att lugna och lugna nerverna i bäckenet, vilket effektivt lindra buken muskelsmärta.
  • Placera en värmedyna eller en varm kompress på nedre delen av ryggen eller buken. Denna metod försiktigt värms upp och slappnar spända muskler i dig buken. Det lugnar ner sammandragningarna i livmodern, lindrar känslan av smärta och gradvis hjälper i rätt blodflödet ut genom slidan.
  • Massera del där smärtan är närvarande. Vanligtvis är det nedre delen av ryggen och buken som allvarligt får påverkas av mensvärk. Massage hjälper slappna spända muskler och lindra ut smärtan. Om en massageterapeut är inte tillgängligt under dessa smärtsamma situationer kan du prova massera dig för omedelbar lättnad. Ligg ner helt utvilad på en matta och slappna av din kropp. Placera handflatorna på nedre delen av magen och flytta dem moturs i en cirkelrörelse. Gör detta börjar med mindre cirklar och sedan gradvis arbeta dig till större kretsar tills du masserar hela buken.
  • Jag f nödvändigt, vidta tröst smärtstillande. Ibuprofen och naproxen är några exempel på over-the-counter smärtstillande som är effektiva för att lindra mensvärk. Men snälla tar dessa mediciner först när behov uppstår och om smärtan är så outhärdlig. Det skulle fortfarande vara bäst att gå med naturliga medel innan de går till läkemedel som är lastat med oönskade långtidseffekter.
  • Motionera regelbundet. Studier visar att kvinnor som motionerar regelbundet inte lider så mycket av mensvärk, jämfört med dem som inte gör det. De upplever smärta på en mindre grad. En bra och väl underhållna motion rutin stödjer ett friskt immunsystem, reparationer och slappnar muskelvävnad och erbjuder optimal kropp motstånd. Hatha yoga är ett starkt rekommenderat övning rutin mycket lämplig för kvinnor i alla åldrar.
    Närmare bestämt är det Stretching katten Pose en asana som aldrig misslyckas med att lindra mensvärk. Här är hur man gör det. Börja med en knästående ställning, med benen hip-avstånd. Utfall framåt så att du liknar ett bord, dina armar och ben gör rät vinkel med golvet. Andas in när du höjer ditt huvud och långsträckta nacken, med ögon blickar uppåt. Samtidigt arch ryggen i den utsträckning mest bekväma för dig. Andas ut när du puckel ryggen, tucking huvudet mellan dina axlar. Gör detta utgör ett par gånger och känner hur din nedre ryggmusklerna och mage försiktigt masseras av repetitiva arching och hunching rörelse. Denna underbara asana ger enorm lättnad för mensvärk som reglerar blodflödet och lindrar smärta. Det är också bidrar till att göra din ryggrad mer flexibel.
  • Bryta dåliga vanor och göra livsstilsförändringar. Nikotin, koffein, alkohol och andra berusningsmedel utlösa intensiva mensvärk så det skulle vara bäst att undvika dem så mycket som möjligt. Inaktivitet eller så kallade "potatis-soffa livsstil" är också en viktig anledning till varför du upplever dysmenorré. Omvärdera din kost, har en regelbunden motion rutin, har tillräckligt med sömn och anmäla dig till en yoga meditation klass (en äkta guru kommer aldrig att debitera dig för något). Dessa kommer successivt att hjälpa dig få en drägligare menstruation och en sundare kropp och själ helt och hållet.


Du kan inte stoppa din menstruation

Du kan inte stoppa din menstruation. Men med förslagen ovan, kan man lika gärna försöka att på något sätt lindra allt smärta och obehag som kommer tillsammans med kvinnlighet. Lycka till!