E2h

Hur man kan stoppa snarkning

Om du letar efter snarkning botemedel, är den goda nyheten att det finns så många alternativ. Här är några tips som hjälper dig att sluta snarka:

Förbered för sömn. Kanske en av de enklaste snarkning rättsmedel är att försöka få tillräckligt med sömn (6-8 timmar per dag) vid samma tidpunkt varje dag. Det skulle också vara en bra idé att gå till sova ordentligt konditionerad: det innebär att man undviker tunga måltider under middagen (inklusive rika desserter som tårta och choklad, samt mejeriprodukter) och avstå från alkohol eller något annat tungt dryck, undvika stress-inducerande aktiviteter, samt kommer att sova med en lugn och fridfull uppträdande (detta innebär att undvika slåss med någon eller vara arg med någon precis innan sova).

Hur man kan stoppa snarkning. Förbered för sömn.
Hur man kan stoppa snarkning. Förbered för sömn.

En annan sak du bör undvika att ta precis innan sova är läkemedel, såsom antihistaminer, lugnande medel och mediciner sömn.

Nyckeln här är att förbereda sig för sömn som du skulle förbereda för arbete - med noggrann planering och med tiden för det. Det kan också hjälpa om du ställer in ditt rum på ett sätt som är bäst främjar god, vilsam sömn - hålla belysningen, spela lite avslappnande musik, och hålla luften vid en sval och behaglig temperatur.

Förvärva rätt sovställning Det har visat sig att den bästa sovställning för dem som snarkar är detta:. Hålla huvudet förhöjda med en tjock kudde (eller flera kuddar), och sova på din sida istället för på ryggen.

Ha en hälsosam livsstil. Vanligtvis överviktiga människor är de mest benägna att snarkning, eftersom ytterligare hud och fettvävnad som ligger på halsen kan sätta större press på luftvägarna. Den bästa snarkning behandling, i detta fall, skulle vara att gå ner i vikt.

Det är också visat sig att de som bedriver regelbunden, måttlig motion har mycket mindre chans att snarkning än de som har mer stillasittande livsstil.

Förvärva rätt sovställning. Ha en hälsosam livsstil.
Förvärva rätt sovställning. Ha en hälsosam livsstil.

Rökning, som orsakar nästäppa och därmed blockerar luftvägarna, kan också leda till snarkning.

Använd anti-snarkning produkter. Finns icke-kirurgiska anti snarkning produkter som du kan använda som botemedel för snarkning. Ett exempel är dentala anordningar som håller käken framåt, för att förhindra tungan och gommen från att falla tillbaka (en orsak till sömn snarkning). Dessa dentala enheter fungerar som ett munstycke, måste du ha din tandläkare anpassad göra det för dig att se till att det passar din mun perfekt. Fråga din tandläkare om dessa dentala produkter "graden av effektivitet och eventuella nackdelar (ett av dessa är salivering).

Andra anti-snarkning produkter inkluderar nasala anordningar, som öppnar näsluftvägen. Dessa nasala anordningar inkluderar nässprayer som återfuktar näsan foder, nasala avsvällande medel och nasala band.

Nasal kontinuerlig CPAP eller nasal CPAP är en mask med en slang pump. Denna enhet ökar lufttryck (som kan justeras efter individuella behov) för att förhindra nasal förträngning under sömnen.

Betrakta mot snarkning kirurgi. Kirurgi kan göras beroende på vilken del av anatomin som orsakar snarkning (som kan vara uvula, de nasala passagerna eller gommen). Under operationen, de polyper, nuvarande näspolyper eller utväxter, överflödig vävnad finns på baksidan av halsen, eller tonsillerna kan tas bort, ett annat alternativ är käken återuppbyggnad. Palate implantat kan också installeras. Före kirurgi. en patient genomgår vanligtvis en polysomnogram eller sömn studie, för att kontrollera den anatomiska delen som orsakar snarkning och om snarkning är i själva verket ett uttryck för sömnapné.

Gör några övningar. Du kan göra några musikaliska vokala övningar för ca 10 minuter om dagen för att stärka halsen och gommen. Du kan också göra några ansikts övningar för att stärka din tunga och muskler käken - en av dessa är genom att sträcka ut tungan så långt du kan, och sedan leende brett.

Där har ni det

Där har ni det! Förhoppningsvis skulle dessa tips hjälpa dig redskap upp för en vilsam, tyst kväll. Lycka till!