E2h

Hur man kan titta på vad du äter genom att äta medvetet

Titta vad du äter är lättare sagt än gjort

Titta vad du äter är lättare sagt än gjort. Det är som att säga en nyårslöfte. Under de första dagarna eller månaderna av året, är du så entusiastiska att hålla sig till ditt löfte. Så småningom börjar du förlora din fokus och du hamnar glömma allt. Du berättar vardagligen själv att du alltid har nästa år att göra upp. Du har råd att inte bryr sig mycket. Men när det händer på ditt ätande vana, kan komplikationer uppstå. Självklart, om du ignorerar tittar på vad du äter, kan du hamna få mer tyngd. Din hälsa kan också få påverkas. Här är några praktiska sätt på hur du kan titta på vad du äter genom att äta medvetet:

Hur man kan titta på vad du äter genom att äta medvetet. Undvik distraktioner.
Hur man kan titta på vad du äter genom att äta medvetet. Undvik distraktioner.

  • Undvik distraktioner. Tja, ändra på det. Inga distraktioner. Fokus medan de äter. Det bör vara din enda aktivitet under din måltid. Inget annat. Inte läser. Ser inte TV. Lyssna inte på radio. Deltar inte i en konversation. Ja, om du har råd att koncentrera sig på ditt ätande, då kan du bli mer medveten om vad du gör och vad du har. Du kan ta mindre tuggor. Du kan vara mer medveten om de livsmedel delar som du har. Och på toppen av det, kan du ta din tid.
  • Tugga maten. Tugga bättre. Oavsett om du erkänner det eller inte, kan ditt sinne motstå handlingen att tugga. Ditt sinne anser att det är en tröttsam process. Men så att du glömmer, är att tugga viktigt. Du måste ägna stor uppmärksamhet åt den. Ditt mål är att tugga väl för att bryta ner maten. Du måste tugga tills maten blir en mush. Vissa räkna med bara för att se. Sedan kan du sväljer. Tugga ordentligt hjälper matsmältningen.
  • Svälj automatiskt. Kontrollerar inte din svälja. Du kan kvävas. Var uppmärksam men gör det inte mekaniskt. Se till att din mat är redan liten och mosig innan den glider ner i halsen. Svälj inte en munsbit.
  • Veta när du har ätit tillräckligt. Det är lättare att avgöra när du betalar uppmärksamhet till ditt ätande. Du kan faktiskt känna hur kroppen känns. Din kropp får berätta när det redan mätta. När du är distraherad, tar du antingen så mycket eller att du äter mindre. Hursomhelst, så får man inte chansen att äta bra.
  • Dricksvatten är bra. När du känner att du är hungrig eller om du helt enkelt sugen för något, anser dricksvatten först. Ja, drick innan du njuta av din mat. Vatten tar upp plats rätt i magen. Det ger dig en känsla av att du redan har tillräckligt. Kort sagt, hindrar det dig från overindulging på något, särskilt när du äter utanför dina vanliga måltider.

Äta ska vara roligt och njutbart

Äta ska vara roligt och njutbart. Om du plötsligt känner att du är uttråkad med vad du äter, tänker på andra alternativ. Ignorera inte din kropp. Mata inte det med mat att det inte gillar. Det är visserligen lätt att byta din mat val.