E2h

Hur man känner igen Aspergers symptom

Aspergers syndrom är en utvecklingsstörning sjukdom som drabbar barn

Aspergers syndrom är en utvecklingsstörning sjukdom som drabbar barn. Barn med detta tillstånd kan ha svårt att utveckla sitt språk och kommunikationsförmåga. Det är också en autism (ASD), som har andra betingelser förutom Aspergers, såsom autism, Desintegrativ störning och Retts syndrom. Om du tror att ditt barn har svårt att utveckla sitt språk och kommunikation, kan hon lida av Aspergers syndrom. Håll ögonen och sinnet öppet för ditt barns situation. Här är några symptom som du kan följa för att se om ditt barn har Aspergers.

Hur man känner igen aspergers symptom. Undviker ögonkontakt.
Hur man känner igen aspergers symptom. Undviker ögonkontakt.

  • Undviker ögonkontakt. Detta är en av de kontrollampa tecken att hålla utkik efter. Vanligtvis när du pratar med henne, uppfyller hon inte dina ögon.
  • Klumpig och okoordinerad. Eftersom hon har försenat utvecklingen, kan hon verkar klumpiga och okoordinerade än de flesta barn hennes ålder. Hon kan snubbla och falla ofta eller tappa saker medan du håller dem.
  • Repetitivt beteende. Detta är en egenskap som barn med en neurologisk sjukdom har. Om ditt barn vänder om och om igen, och verkar inte känner dig yr, eller om hon gillar att klippa hennes kropp fram och tillbaka, kan hon lida av Aspergers.
  • Märklig beteende. Om hon är runt andra människor, kan hon uppvisa beteende som de flesta barn hennes ålder inte. Som hon inte vill prata med någon eller leka med barnen, eller prata i ett formellt språk olämpligt för sin ålder.
  • Svårigheter att kommunicera. Hon kan ha svårt att kommunicera med människor utan att använda ord. Kroppsspråk är en svår sak att förstå för henne. Lära henne grundläggande icke-verbal kommunikation, som vinka händer för adjö och nickar huvudet för ja.
  • Obsession på en enda punkt. Om du märker att ditt barn är upptagen för det mesta med en enda leksak eller ett objekt, ignorera någon annan sak som hon har, kan hon lida av Aspergers.
  • Ökad känslighet. Barn med Aspergers är mycket känsliga. Ditt barn kan störas av höga ljud, starka smaker och texturer. Även om ljudet inte är för högt, för ditt barn är. När hon runt, se till att du inte spelar hög musik.
  • Pratar mycket. När du pratar med henne, hon går oftast på om hennes favorit objekt, som en leksak. Det är där hon verbalizes sina tankar. Ofta är samtal med ett barn som har Aspergers ensidig. Hon är den enda pratar och du kan knappast svara på eftersom hon inte ge dig tid att svara.


Även barn med Aspergers kan skilja sig från de flesta barn

Även barn med Aspergers kan skilja sig från de flesta barn, de är speciella ändå. Om vi ​​stöter på barn med detta villkor bör vi inte göra dem att känna sig annorlunda eller mindre än de andra barnen. I stället bör vi ägna mycket mer uppmärksamhet åt dem och deras behov. Eftersom de har särskilda behov, bör föräldrarna se till att de får allt de behöver för att göra livet lättare för dem. Det finns skolor som tillgodoser särskilda behov barn. Det betyder inte att barn med försenad utveckling inte kan gå i skolan och lära. Om de lära sig att hantera sin sjukdom, kan de vara som vanligt som alla andra.