E2h

Hur man känner igen en allvarlig brännskada

Brännskador på huden orsakas av absorbera mer värme från en termisk eller elektrisk källa, eller från en kemisk reaktion, än den kan försvinna. Allvaret i bränningen beror på placeringen, djup och beloppet av hudytan. Andra faktorer som påverkar hur allvarlig en brännskada omfattar personens ålder, allmänna hälsa, eller andra tillhörande skador.

Hur man känner igen en allvarlig brännskada. Brännskador på händer.
Hur man känner igen en allvarlig brännskada. Brännskador på händer.

En allvarlig brännskada följd av en termisk källa kan klassificeras som en första examen, andra graden, eller tredje gradens brännskada. En första gradens brännskada är den minst allvarliga och kan kännas igen av den smärtsamt rodnad och svullen område, solbränna är den vanligaste första gradens brännskada. En andra gradens brännskada är en försämring grundexamen brinna med tillägg av blåsor som bildas i rodnad området. En tredje gradens brännskada anses det värsta eftersom det har skadat alla hudlager och fettvävnaden strax nedanför det. Det känns igen på sin vita och läderartade utseende. Det är smärtfri men på grund av skador på nerverna.

Elektriska brännskador anses allvarligt eftersom omfattningen av brännskadan inte omedelbart känt och kan bland annat skador på inre organ. Kontakt med en hög eller låg spänningskälla tillåter energi att färdas längs nerver i kroppen som orsakar skador på nerverna själva och omgivande vävnad. Detta orsakar inre vävnadsdöd och kraftig svullnad som kunde stoppa blodflödet. Sökvägen till elektricitet genom kroppen är oförutsägbara, men erkännandet kommer att innehålla hitta en inkörsport och en utgångspunkt. Ju högre spänningen, kommer den större utloppet såret visas. Blixtnedslag är en form av elektrisk brännskada.

Kemiska brännskador är också allvarligt och resultatet av en reaktion mellan syror och baser som finns i vanliga hushållsprodukter. Omfattningen av bränningen beror på styrkan av kemikalien, kontaktytan, och varaktigheten av kontakttiden. I vissa fall den kemiska substansen kommer att fortsätta att brinna tills den har neutraliserats. Känna igen kemiska brännskador kan vara svårt, men tecken inkluderar bildandet av blåsor och rodnad eller svärtade död hud, på brännskadan.

Brännskador på händer

Brännskador på lungorna.
Brännskador på lungorna.

Brännskador på händer, ansikte, könsorgan, eller leder också vara allvarlig. Dessa skador kan resultera i långsiktig förlust av rörlighet. Erkännandet är begränsad till att identifiera huruvida ett gemensamt var inblandad i det brännskadade området motsvarar en andra gradens brännskada eller mer.

Brännskador på lungorna

Brännskador på lungorna, även kallad inandning brännskador, ibland händer och bör övervägas särskilt allvarlig. Brännande värme från en kemisk reaktion eller ångor kan orsaka skador på lungvävnad. Erkännande av inandning bränna omfattar närvaron av sot runt mun och näsa, svett ansiktshår, hes röst och hosta.