E2h

Hur man känner igen högt symptom blodtryck

Under mycket känslosamma ögonblick

Under mycket känslosamma ögonblick, eller efter särskilt kolesterol-tunga måltider, har du fått veta av vänner och familj för att "titta på din blodtryck"? Deras oro betyder att du kanske njuta av en livsstil som gör att du riskerar för högt blodtryck. Varför är det viktigt att ditt blodtryck inte blir för hög? Högt blodtryck, eller hypertoni, kan leda till hjärt-kärlsjukdomar som stroke och hjärtstillestånd, och kan visa sig vara ödesdigert.

Det är därför viktigt att du lär dig att känna igen symptomen på högt blodtryck så tidigt som möjligt. Blodtrycket är den övergripande kraften utövas mot väggarna i dina blodkärl som blodet flyter i hela kroppen. Föreställ dig en slang plötsligt blir fastare som vatten skjuter genom det - det är vad blodtrycket gör dina vener och artärer.

Det finns två typer av tryck:

Hur man känner igen högt symptom blodtryck. Ihållande huvudvärk eller tunga yrsel.
Hur man känner igen högt symptom blodtryck. Ihållande huvudvärk eller tunga yrsel.

  • Systoliskt tryck, vilket händer när ditt hjärta slår och pumpar blod in i ditt system, och
  • Diastoliskt tryck, där ditt hjärta vilar och blir fylld med blod.

Du måste mäta både för att få en bild av ditt blodtryck

Du måste mäta både för att få en bild av ditt blodtryck. Chef till en klinik eller läkare och be att få ditt blodtryck tas. Normal vuxen blodtryck har ett systoliskt tryck av 120 mm Hg och ett diastoliskt tryck av 80mm Hg, så en avläsning högre än som anses högt blodtryck. Därifrån kan din läkare råda dig om eventuella behandlingar eller justeringar livsstil du kan behöva ta.

Dock kommer en del av oss till slut inte gå till läkaren överhuvudtaget eftersom vi inte känner igen symptomen på högt blodtryck. Här är några sätt att berätta om din blodtrycket är högre än det borde vara:

Under mycket känslosamma ögonblick. Utmattning och andnöd.
Under mycket känslosamma ögonblick. Utmattning och andnöd.

  • Ihållande huvudvärk eller tunga yrsel. Om du har en huvudvärk som inte verkar gå bort, och smärtstillande medel bevisar bara att vara en tillfällig fix, som kan vara stammen som utövas av det höga trycket i blodkärlen i och runt huvudet. Samma sak gäller för när huvudet konsekvent känns tungt.
  • Yrsel. Det höga trycket kan resultera i en upplevelse av extra energi, vilket gör att du känner dig yr som följd.
  • Dimsyn. Högt blodtryck kan orsaka svullnad i synnerven, oskärpa eller försämra din syn. Allvarliga fall kan även leda till fullständig blindhet.
  • Utmattning och andnöd. Högt blodtryck kan också tillskrivas överaktivitet hos hjärtat. Detta kan hända i de fall där en liten blockering i blodkärlen (oftast på grund av en ansamling av kolesterol) tvingar ditt hjärta att utöva sig mer för att få blod förbi blockeringen. Detta kan leda till en upplevelse av utmattning, och du kan ha svårt att upprätthålla långa andetag.
  • Irritabilitet. Belastningen på dina blodkärl kan leda dig att känna lätt upprörd. Din ofta förlust av humör kan vara ansluten till ett högt blodtryck problem.
  • Förlorar medvetandet. I de svåraste fallen kan den extremt högt blodtryck påverkar din hjärna, vilket resulterar i en förlust av medvetandet.

Vet hur man känner igen symptomen på högt blodtryck innan det är för sent.