E2h

Hur man känner igen leversjukdom

Levern är känd som en av de största organ i kroppen

Levern är känd som en av de största organ i kroppen. Det är ett viktigt organ som är viktig för att utföra en mängd olika funktioner. Levern ansvarar för immunisering, näring, tillväxt och reproduktion. Om det är något fel med levern kan det störa dessa processer och effekterna på kroppen kan vara farlig. Det är viktigt att du håller din lever friska hela tiden. Det är därför du måste alltid se till att din lever fungerar som den ska. Nedan finns flera symptom på leversjukdom.

Hur man känner igen leversjukdom. Kontrollera om missfärgning av huden.
Hur man känner igen leversjukdom. Kontrollera om missfärgning av huden.

  • Kontrollera om missfärgning av huden. Gulsot är en primär tecken på att en person lider av en leversjukdom. Gulsot identifieras när en person förvärvar en gulaktig nyans på huden och ögonen. Den vita delen av ögat visas gulaktig och sjuklig. Även urinen blir en mörk gul om en person lider av gulsot. Om dessa symtom, kan levern vara i trubbel. Gå till en läkare omedelbart att få det behandlat.
  • Observera aptit och viktnedgång. Om en individ plötsligt förlorar sin aptit, en sådan skala där framgår och snabb viktminskning, då detta kan vara ett tecken på en leversjukdom. Du kommer att veta skillnaden mellan en person som enbart äter mindre för att gå på en diet, och en som har helt förlorat allt aptit för att äta. Om du ser en total avsaknad av aptit, kan detta tyda på att det är något fel med hans eller hennes lever. Kontrollera om personen är anemiska, också, och om han eller hon känner illamående hela tiden.
  • Kontrollera om tarm störningar. Flesta personer med leversjukdomar har avföring som är ljus till färgen. Om detta sker ofta, har levern kontrolleras omedelbart. Du bör också observera om individen ständigt klagar över oregelbundna rörelser i hans inre.
  • Leta efter andra tecken från olika delar av kroppen. Leversjukdom symptom brukar visas via andra oegentligheter i en persons kroppsdelar. Kontrollera buken om den ovanligt är utspänd. Buken sväller vanligtvis under höger nedre revbenet, vilket kan sätta press på membranet, vilket gör det svårt och smärtsamt för honom eller henne att andas. Du bör även se om den enskildes naglar är olika formade. Om spikarna verkar krökta och vitaktig, kan dessa indikerar en störning i levern samt.
  • Observera efter tecken på näsan blödningar och blåmärken. Om en person upplever ofta näsblod och blir blåslagen lätt är det tecken på en brist på proteiner och en eventuell leversjukdom.
  • Ta reda på om han är törstig hela tiden. Om individen är ofta törstig och samtidigt kissar ofta, då detta kan innebära att det finns en leversjukdom liksom. Du bör också kontrollera om individen lider svår huvudvärk, onormala spasmer, yrsel, irritabilitet och humörsvängningar, eftersom dessa är indirekta symptom på en lever sjukdom.


Om du hittar dessa symtom uppträder, bör du ta den enskilde till läkaren omedelbart. En leversjukdom kan visa sig vara ett allvarligt krämpa, och det kan påverka många kroppsfunktioner, så se till att du har dessa omedelbart kontrolleras så att du kan behandla det på en gång.