E2h

Hur man känner igen marijuana missbruk

Har du en smygande misstanke om att en vän

Har du en smygande misstanke om att en vän, en älskad eller ens du kan vara beroende av marijuana? Att hooked på detta ämne kan allvarligt påverka liv och livet för de människor runt personen beroende av det. Det orsakar en person att förlora något intresse i andra aktiviteter än att få hög. Värre kan förövaren få slut allvarliga och oåterkalleliga skador på hans kropp. Det bästa sättet att förhindra sådana fysiska, mentala och känslomässiga skador är att ingripa så tidigt som möjligt. Genom att hjälpa den person du misstänker att missbruka läkemedlet erkänna att han har ett problem, kommer du att kunna övertyga, eller kraft att missbrukaren att söka behandling och så småningom bli av med beroendet. Det enda sättet att tidigt ingripande kan uppstå är när du har möjlighet att korrekt känna igen tecken på att en vän eller en älskad missbrukar drogen. Här är några tecken på att du bör vara vaksam för:

  • Vara vaksamma fysiska indikationer och förändringar i den misstänkta användarens kropp. Om du upptäcker en person som använder marijuana, kommer du att märka att hans ögon vänder rödaktig och vattnig med vidgade pupiller. Ansiktet blir blekt och svullet. Hans händer tenderar att skaka och handflatorna blir fuktig. Användaren får också allvarliga torkning av insidan av munnen och oregelbundet snabba hjärtslag. Du kan också följa några betydande viktförändringar på grund av personens ökar eller minskar längtan efter mat. Eftersom röka marijuana är mycket påfrestande på ens andningsorganen, kan missbrukaren drabbas av ständiga och upprepade hacking hosta eller snuva. Kolla in tänderna också, kan frekvent användning av marijuana fläck allvarligt sina tänder.
  • Ta del av alla beteendeförändringar i personen. Varje akuta förändringar i ens väsen och rutiner kan vara indikatorer på att en person missbrukar marijuana. Är den person som visar frånvaro av motivation? Studenter som är typiskt alltid tidigt för klass kunde plötsligt och oförklarligt vara långsam eller frånvarande. Anställda som brukade vara så driven kunna börja ringa i sjuka hela tiden eller blir improduktiv någon uppenbar anledning. Är ditt barn lider ständigt av anfall av depression? Andra tecken kan vara tillbakadragande från familjemedlemmar och gamla vänner, umgås med en ny grupp människor, glömska eller förlust av korttidsminnet, irritabilitet och med oförklarliga skrattande passar.
  • Långsiktigt och tung marijuana användning kan leda till psykiska problem. Förutom lider humörsvängningar eller bipolära tendenser, missbrukar potten kan leda till psykiatriska sjukdomar såsom paranoia. Användare kan drabbas av konstanta och okontrollerbar ångest attacker. Äta marijuana kan också leda till toxisk psykos. Dessa problem är tillfälliga men kunde fortfarande orsaka bestående skador om en person blir skadad under perioder av psykisk försämring.
  • Var på jakt efter saknade eller dolda föremål som kan användas som drogparaphernaliaen. Är du ständigt förlorar soda flaskor, burkar, aluminiumfolie, kannor vatten och gillar? Dessa poster kan användas för att göra hemgjord rökning anordningar för läkemedlet. Om du misstänker att en vän eller en älskad som att använda illegala substansen, vara på jakt efter sådana föremål som kan användas för att värma eller förånga drogen. Du kan också hitta rullande papper eller rör gömda bland användarens tillhörigheter. Notera också om personen täcker upp vissa indikatorer med koksaltlösning droppar för att ta bort röda från ögon och luft Deodorizer att dölja lukten av rökt potten.


Hur man känner igen marijuana missbruk. Vara vaksamma fysiska indikationer och förändringar i den misstänkta användarens kropp.
Hur man känner igen marijuana missbruk. Vara vaksamma fysiska indikationer och förändringar i den misstänkta användarens kropp.

Tänk på att om en person uppvisar ett eller flera av de givna indikatorer, innebär detta inte automatiskt att personen redan använder marijuana. Det kan vara bara en produkt av stress, depression eller andra problem. Oavsett orsaken till sådana akuta förändringar är det viktigt att du betalar den enskilde större uppmärksamhet.