E2h

Hur man känner igen olika typer av hjärtsvikt

Hjärtsvikt eller hjärtsvikt är en av de vanligaste dödsorsakerna för vuxna över hela världen. Dödsfall är inte minskar och de människor som lider av denna sjukdom blir yngre. Även om det finns rutiner, läkemedel och behandlingar hjärta för att upptäcka eller undertrycka kranskärlssjukdom och hjärtinfarkt, ordentlig vård som tillräckligt med motion och en hälsosam livsstil är viktigt att hålla tusentals hjärtslag bort från denna livshotande sjukdom.

En hjärtsvikt delas in i två huvudkategorier, systoliskt och diastoliskt hjärtsvikt .

Hur man känner igen olika typer av hjärtsvikt. Systoliskt hjärtsvikt.
Hur man känner igen olika typer av hjärtsvikt. Systoliskt hjärtsvikt.

  1. Systoliskt hjärtsvikt. Denna hjärtsvikt innebär att hjärtat inte kan avtal. När detta händer, är hjärtat inte sedan kunna pumpa och cirkulera tillräckligt med blod till kroppen. Ibland händer tillstånd som kallas lungstas också tillsammans med en systolisk hjärtsvikt när blod strömmar till och från hjärta och lungor kan inte få trycket att hålla cykeln, vilket kan blod överdrivet strömma in i lungorna.
  2. Diastolisk hjärtsvikt. Detta tillstånd uppstår när hjärtat inte kan vila ordentligt behov. Så när hjärtat blir stela eller stel, kan det inte fyllas med tillräckligt med blod den behöver för att fungera väl. Blod och andra kroppsvätskor kan tendera att ansamlas i de yttre delarna av kroppen såsom fötter eller anklar och axlar.

Hjärtsvikt kan också klassificeras enligt sidan av hjärtat som är involverad:

  1. Vänster hjärtsvikt. Den vänstra sidan av hjärtat är ansvarig för fördelningen av syresatt blod från lungorna till resten av kroppen. Fel på den vänstra sidan av hjärtat innebär då att det är otillräcklig syresatt blodtillförsel. Det kan också orsakas av andra medicinska tillstånd som arytmi, hypertoni, hjärtklaff sjukdom och kardiomyopati. Symtom på denna sjukdom inkluderar andfåddhet, allmän känsla av trötthet och vätskeansamling i lungorna.
  2. Högersidig hjärtsvikt. Orsakas av samma villkor för vänster hjärtsvikt innebär högersidig hjärtsvikt blodet orsakar trafikstockningar, eftersom det inte finns tillräckligt tryck för att pumpa blodet att gå tillbaka upp i hjärtat och fortsätt cirkulerar i kroppen. Symtom på denna sjukdom inkluderar generaliserat ödem, förstorad lever och vätskeansamling.

Diastolisk hjärtsvikt. Högersidig hjärtsvikt.
Diastolisk hjärtsvikt. Högersidig hjärtsvikt.

Nedan följer en lista över hjärtsvikt som anses vara de bästa härdande typer: Näringsbrist relaterade hjärtsvikt, högt blodtryck relaterade, diabetes kardiomyopati närstående, läkemedelsinducerad kardiomyopati relaterade, anemi relaterade, graviditetsrelaterade och Beri Beri relaterade hjärtsvikt.

Det finns sällsynta typer av hjärtsvikt såsom: Kokain kardiomyopati relaterad, myokardit relaterade, Myxedema relaterat, polycytemi vera relaterade, karcinoidsyndrom närstående, och Tiaminbrist relaterad hjärtsvikt.

Det finns många orsaker till hjärtsvikt (oavsett akut eller kronisk hjärtsjukdom) och några av dem är till och med medfödda, men viktigare är att vuxna i riskzonen vidta lämpliga allmänna hälsa åtgärder. Det är alltid bäst att ha regelbundna hälsokontroller. Rådgör med din läkare omedelbart om du upplever något andningssvårigheter eller bröstsmärta. Tidig upptäckt är det första steget i kampen mot denna livshotande sjukdom.