E2h

Hur man känner igen STD symptom

Sexuellt överförbara sjukdomar (STD) är vanligast för sexuellt aktiva personer eller personer som har flera sexuella partners. I vissa sällsynta fall kan även de mest trogna sexuella partners och människor som inte har sex också infekterade med dessa sjukdomar. Därför är det praktiskt och klokt att alla bör veta hur man känner igen STD symptom innan du går till den lokala läkaren eller kliniken. Nedan är en lista som kan hjälpa dig att känna igen STD symtom.

Kontrollera om urladdning (vaginal eller uretral). Jäst infektioner kan orsaka vit och mjölkaktig ansvarsfrihet för kvinnor. För män kan en penis urladdning innebära en svampinfektion. En pus sekretion är definitivt en infektion. Klåda och / eller utslag runt underlivet inte får ignoreras. Klåda sensationer och konstiga utslag är vanliga symtom på STD. Fjällande utslag på handflatorna och fotsulorna kan också betyda en anal sjukdom.

Hur man känner igen STD symptom.
Hur man känner igen STD symptom.

Smärta är också ett vanligt symptom på sexuellt överförbara sjukdomar. Kontrollera om smärta i vaginala, anala, nedre delen av buken (bäcken) och hals områden. Värk i kroppen kan innebära genital herpes. Anal smärta kan innebära en bakteriell infektion särskilt för dem som ägnar sig åt analsex. Halsont kan också vara av bakteriellt ursprung för personer som har haft oralsex. Smärtsamma samlag som inte fanns tidigare kan också betyda en STD. Smärta eller en brännande känsla vid urinering är en trolig STD.

Klumpar, sår, legioner, bulor, blåsor och sår, i de genitala eller anala områden för män och kvinnor, är synliga tecken på en STD. Röda sår, men smärtfri på underlivet, anus, tungan och / eller svalg är en trolig tecken på en anal sjukdom. Små blåsor i underlivet, som har blivit sårskorpor, kan inte bara vara ett symptom på STD utan hepatit också. Ovanliga och dålig lukt är goda indikatorer på STD. Illaluktande urin är ett symptom på en infektion.

Genitala vårtor är mjuka, kött-färgade vårtor kring och frodas inom underlivet. Dessa orsakas av ett visst virus överförs vid samlag. Synligt angrepp och parasitsjukdomar inflöde, vanligen i könsorganen, förmodligen sexuellt överförbara. Små ägg eller gnetter i könshår eller armhålor är indikatorer på STD. Ovanliga och / eller oförklarliga svullnad kan vara tecken på STD.

Hur man känner igen STD symptom.
Hur man känner igen STD symptom.

Svullna körtlar kan vara genital herpes andra ovanliga symptom är: återkommande eller svår vaginal jäst infektioner, blödning från slidan (andra än menstruation), mörk urin, lös, ljus avföring, gulaktiga ögon och hud, feber och andra ovanliga infektioner. , oförklarlig trötthet, viktnedgång och nattliga svettningar.

Kom alltid ihåg att det kan finnas några yttre symptom på STD eller det kan finnas några symptom alls. Det är dock mycket viktigt att söka professionell medicinsk rådgivning från en kvalificerad läkare om risk för STD, med eller utan symtom. Precis som någon annan form av sjukdom, kan STD överföras på andra sätt än att ha sex. Dessa sjukdomar är bara kollektivt kallas sexuellt överförbara sjukdomar eftersom att delta i sex ofta sprider dem.