E2h

Hur man känner igen symptom ångest attack

Ångestattacker är allmänt känd som panikattacker. Panikattacker är omedelbar perioder av svår ångest, växande rädsla och yrsel. De gör inte länge och brukar försvinna. Attacker kan pågå så länge som 30 minuter eller vara så kort som 15 sekunder. Det är en naturlig mekanism för att hantera risk. Det framgår av det sympatiska nervsystemet (SNS), som triggar kroppens kamp eller flykt svar. När du känner dig rädd, skickar kroppen en signal till hjärnan, och adrenalin frigörs. Detta är kroppens akuta kemiska och frisläppandet får hjärtslag att öka. Som ett resultat, andas du snabbare att fylla den förlorade syret. Ser ingen överhängande fara, kroppen beordrar koldioxid att släppa. Om det är mindre koldioxid, finns mindre blodflöde. På grund av detta, växer den lidande yr och känns som svimning. Panikattacker orsakas av svår stress, en kokain vana, narkotikamissbruk, sköldkörtelsjukdom och andra psykologiska faktorer. Du kan känna igen ångestattacker genom symtom som hjärtklappning, andnöd, skakningar, värmevallningar, bröstsmärtor, svettningar, illamående och en stickande känsla.

  • De flesta människor vet inte att de upplever panikattacker. De kan vara bara korta episoder som passerar bort så snabbt som de kom. Andra upplever cykler av samma svar, och detta kan tillskrivas en lång historia med sjukdomen. Om du har en historia av ångest, är du säker att veta hur man ska hantera situationen. Om du är ny till upplevelsen kommer en läkare berätta mer om det.
  • Eftersom det är ett psykologiskt tillstånd, kanske du kan bota det själv. Du kan vara så stressad ut från arbete eller familjeliv som du bara känner världen är på dina axlar. Hantera stress först kan hjälpa till att stoppa detta från att hända. Funderar positivt också hjälper. Panikattacker är oftast orsakas av våra bekymmer och oro snarare än verkliga händelser. Om du kan stoppa dig från att oroa om vad som kommer att hända härnäst, då du kommer säkert bli botade. Det är alla i huvudet som de säger.
  • Ärftlighet är en stor faktor för att få panikattacker. Om någon av dina familjemedlemmar har dem, då du kan ha dem också. Medicinska tillstånd som tvångssyndrom, posttraumatiskt stressyndrom eller Hypoglykemi kan göra dig mer benägna att skaffa detta tillstånd. En dålig kost, speciellt en brist i vitamin B, kan också vara orsaken. Du kan få det som en bieffekt av läkemedel såsom Ritalin eller fluorkinolin typ av antibiotika. Uttag från alkohol kan också bidra.

Medvetenhet är ett steg bort från att bota

Hur man känner igen symptom ångest attack. De flesta människor vet inte att de upplever panikattacker.
Hur man känner igen symptom ångest attack. De flesta människor vet inte att de upplever panikattacker.

Medvetenhet är ett steg bort från att bota. Läs mer om ångest och panikattacker så att du vet vad du ska göra nästa gång det händer. Om du går igenom en panikattack, inser att detta bara är kroppens normala försvarsmekanismer. Acceptera situationen som den är och stoppa den från att bli mycket värre.