E2h

Hur man känner igen symptom hjärtattack hos kvinnor

Kranskärlssjukdom är en av de mest alarmerande sjukdomarna diagnostiseras i en stor population av kvinnor. Det finns en hel del organisationer och institutioner för närvarande letar efter sätt att informera och utbilda kvinnor för att förebygga och bota denna sjukdom. För att nå sitt mål, dessa grupper genomför kontinuerligt program och andra aktiviteter för att bidra till att skapa medvetenhet och utbilda kvinnor om sjukdomen. Medvetenhet och vara proaktiv kan vara din bästa försvar mot denna sjukdom. Nedan finns lite information som du kan behöva veta för att guida dig.

Några minuters bröstsmärtor eller obehag. Bröstsmärtor eller någon typ av obehag i mitten av bröstet är en av de vanligaste symtomen på hjärtinfarkt. Dessa attacker kan pågå i några minuter och smärta eller obehag nivå kan variera. Vissa attacker kan vara acceptabel och lite obehag kan kännas endast i mitten av bröstkorgen. Om du regelbundet uppleva detta, är det bäst för dig att ha en check-up och rådgöra med din läkare.

Hur man känner igen symptom hjärtattack hos kvinnor. Några minuters bröstsmärtor eller obehag.
Hur man känner igen symptom hjärtattack hos kvinnor. Några minuters bröstsmärtor eller obehag.

Kommunicera smärtan noggrant med din läkare. För att effektivt göra detta kan du använda en av de vanligaste och enklaste sätten att bedöma smärta, vilket är smärtan skala. Denna teknik kommer att hjälpa dig och din läkare att identifiera din nivå av smärta genom siffrorna 1 till 10. Den första nivån eller nivå 1 motsvarar den minsta smärta du kan uppleva och nivå 10 som den mest allvarliga. Bedöm din smärta och försöka bemästra smärtan skalan för att hjälpa din läkare.

Smärta på andra delar av kroppen. Flesta kvinnor diagnosen hjärtsjukdom rapporterade att förutom smärta kände i bröstet, de också kände smärta i axlar, övre delen av ryggen, käken och nacken. Det är bevisat att smärta i dessa områden ansågs mer av kvinnor än män som diagnostiserats med hjärtsjukdom.

Plötslig trötthet och svaghet. Om du upplever plötslig trötthet eller svaghet och det finns ingen uppenbar anledning till detta skall ske, då detta kan vara ett tecken på hjärtsjukdom. Merparten av tiden kommer detta symtom också åtföljas av kallsvett och illamående eller kräkningar. Baserat på forskning, dessa symptom mer med kvinnor diagnosen hjärtinfarkt än män.

Det är också viktigt att veta att det mesta är detta vanligt misstag som influensa och det är bäst att besöka läkare när du upplever dessa symtom så att du kommer att behandlas därefter.

Din hälsa bör vara av yttersta vikt. Kommunicera smärtan noggrant med din läkare.
Din hälsa bör vara av yttersta vikt. Kommunicera smärtan noggrant med din läkare.

Andnöd. Detta symptom kan eller inte kan följa bröstsmärtor. Det är bäst att registrera den tid och situation du upplever detta för att hjälpa läkaren att identifiera orsaken.

Din hälsa bör vara av yttersta vikt

Din hälsa bör vara av yttersta vikt, och det bästa sättet att slåss hjärtinfarkt är genom kunskap och medvetenhet. Läs dessa symtom noggrant och om du upplever något av dem, vara proaktiv och besöka din läkare. Bedöma vad du känner, och kommunicera det bra med din läkare. Kom ihåg att du måste vara öppen och ärlig med din läkare så att han kan ge dig den bästa lösningen för din hälsa problem.