E2h

Hur man känner igen symptom på stämband noder

Har din röst börjat låta grov

Har din röst börjat låta tuff? Har det börjat låta som luft som kommer ut ur en ballong? Har du haft dessa symptom under de senaste veckorna? Om ditt svar är ja på alla tre frågor, då du kan ha stämband knölar eller noder.

Löst definierade

Löst definierade, stämbanden är den del av halsen, vilket gör det möjligt för dig att producera ljud. Dina stämband är två nätverk av tunna glatt muskulatur som bildar liksom läpparna. De är som CDATA-avsnitt av halsen, som reglerar den mängd luft som behövs för att prata. Som luften rör sig från lungorna till dina stämband, stämbanden stänger och öppen. När stämbanden är irriterade, kan en del av en sladd eller båda sladdarna bli förstoras som ett resultat. Den förstorade delen kallas en knöl. Eftersom stämbanden inte kan öppna eller stänga ordentligt längre, kan luft förvandla inte helt i hörbara ord.

Stämband knölar orsakas av många faktorer

Stämband knölar orsakas av många faktorer. Om du är en lidande du kan ha skrika eller skrika för mycket. Långvarig sång kan också spela en roll i uppkomsten av dessa knölar. Sångare, talare, auktionsförrättare, och små barn (oftare pojkar än flickor) är speciellt i riskzonen för att utveckla stämband knutor. Andra orsaker kan omfatta (men är inte ofta förknippad med):

Hur man känner igen symptom på stämband noder. Stämband knutor inte förstora inte halsen.
Hur man känner igen symptom på stämband noder. Stämband knutor inte förstora inte halsen.

 • Imitera throaty djurläten.
 • Nyligen halsont eller för mycket hosta.
 • Allergisk reaktion.
 • Stress.
 • Halsbränna.

Vanligtvis kan stämband knutor visas på en sladd eller båda sladdar. De innehåller inte någon vätska så att de inte spricker. De orsakar inte smärta under växtperioden. För alla de problem det orsakar, stämband knölar är relativt ofarliga. Dessa knutor kan försvinna gradvis efter fullständig vila och ordentliga lektioner röst, vilket kan sträcka sig över 6 månader eller mindre, beroende på omfattningen av nodulär nätet skadan. Följande tips och anvisningar kan också vara till hjälp:

 • Undvik prata högt.
 • Undvik sjunga för länge eller med långa mellanrum.
 • Drick vatten så ofta som behövs. Detta kan hjälpa lindra halsen.
 • Undvik rökning (ja, det är en annan anledning att sluta).
 • Vidta försiktighet när råhet din röst fortsätter i fyra månader eller mer, är det dags att berätta för läkaren.
 • Stämband knutor inte förstora inte halsen. Om du misstänker att någon skillnad för din hals storlek, kontakta omedelbart läkare. Detta är en av de tidiga tecken på maligna cancer. (Det kan hjälpa att notera ett kluster av andra symtom som du kan känna nämligen trött hela tiden, känner andfådd efter lätt träning, klumpar i din ljumske, ryggvärk, som också kan signalera Schmorl s knöl.)
 • Läkaren får utföra ytterligare tester för att utesluta cancer, så han kan få ett prov av knöl.

Behandlingen för stämband knutor är vanligen långvarig så bli inte avskräckt när croakiness inte försvinner över en natt. På en ljusare not, är operation inte brukar anges eftersom knutor kan växa tillbaka. Det är därför viktigt att fokusera mer på att ta hand om din röst.

För att sammanfatta det

Har din röst börjat låta grov. Stämband knölar orsakas av många faktorer.
Har din röst börjat låta grov. Stämband knölar orsakas av många faktorer.

För att sammanfatta det, stämband är nätverk som fungerar som CDATA att omvandla, organisera och reglera luft i ord och andra språkspecifika ljud. Stämband noder inte förstora inte nacken, utan snarare leda rösten att bli husky. Den mest effektiva behandlingen är att lära sig att använda rösten på ett effektivare sätt.