E2h

Hur man känner igen symptomen på juvenil reumatoid artrit

Även känd som juvenil idiopatisk artrit (JIA), reumatoid artrit (JRA) är en typ av artrit som uppstår hos barn och kan visa olika typer av symptom, beroende på barnet. När du hör artrit har diagnostiserats för ditt barn, kan det vara ganska förvirrande eftersom du normalt skulle höra det när det gäller äldre personer.

JRA delar gemensamma symptom med andra former av artrit

Hur man känner igen symptomen på juvenil reumatoid artrit. Anemi och aptitlöshet.
Hur man känner igen symptomen på juvenil reumatoid artrit. Anemi och aptitlöshet.

JRA delar gemensamma symptom med andra former av artrit. Det är inte på grund av nedbrytning av brosk mellan benen som i artros är inte heller gillar ankyloserande spondylit som vanligtvis orsakar smärta runt ryggraden. Dess orsak är, i stället, de vita blodkropparna oförmåga att skilja mellan friska celler och skadliga bakterier, detta orsakar de vita blodkropparna för att frigöra kemikalier som skadar de friska cellerna, orsakar smärta och inflammation. Denna artikel kommer att hjälpa dig att känna igen dessa symtom så att du vet när du måste kontakta din läkare för ditt barns behandling.

  1. Feber. Detta är en vanlig indikator för de flesta sjukdomar, men det är lite annorlunda för JRA. Febern spikar upp under natten och försvinner sedan plötsligt i morgon. Barnen kunde få feber på grund av smärre problem som förkylningar och inflammerade tonsiller, så se till att ditt barn inte lider av någon av dessa innan förhastade slutsatser. Den typ av feber i JRA kommer och går i en distinkt mönster av tillsatta på natten och försvinner nästa dag. Barnet får endast hänföra detta till inte mår bra eller äta något dåligt, så se till att kolla med läkaren om en eller flera av de andra symptom tillsammans med feber.
  2. Ledvärk. Det kan finnas olika typer av ledvärk att ditt barn kan uppleva. Detta kan variera, från att påverka endast vissa lederna i händerna att påverka nästan alla de stora lederna. Barnet kanske inte kan uttrycka exakt vad ont så du måste vara observant på ditt barn när du ser honom föredrar ena benet över en annan. Om barnet kommer att säga, tryck lederna och känna om de känner varmare än normalt eller titta svullen. Svullnaden kan avta, eller leden kan förbli svullna så se till att gå till läkaren vid tidigast möjliga tidpunkt.
  3. Utslag. Eftersom denna typ av artrit behandlar barnets immunförsvar, problem som utslag kan manifesteras. Liksom feber, kommer utslag och går, se till att också kontrollera för andra orsaker till utslag. Detta symptom kan också ses med psoriasisartrit, men barn brukar inte har denna typ av artrit.
  4. Anemi och aptitlöshet. Du kan också märka att ditt barn har dålig aptit. Detta kan orsakas av artrit smärta som barnet inte kan förklara och bara beskriver som känner sig sjuk.

JRA kan behandlas

JRA kan behandlas, så länge som det är tidig detektion och terapi. Arthritis Foundation har en hel del mycket användbar information om behandling eller någon annan ingripande processen ditt barn kan behöva. De har också resurser på tillgängliga behandlingar och läkemedel. För mer information, gå till denna länk: arthritis.org