E2h

Hur man känner igen symptomen på Poison Ivy

Poison Ivy

Poison Ivy, som finns i skogen eller var som helst finns det påkostade anläggningar, är en växt med tre-leaved grenar. Dess harts, som kallas urushiol orsakar allergiskt kontakteksem och lämnar hudutslag. Urishiol finns i alla delar av anläggningen och nära kontakt med Poison Ivy omedelbart släpper detta harts. Eftersom det orsakar utslag, är Poison Ivy ofta undvikas. Men eftersom det nästan ser ut som alla andra vinstockar, undvika det nästan en utmaning. Poison Ivy utslag är inte lika allvarlig som annan kontaktdermatit, dock. Men det kan vara ganska besvärligt, varför behandlingen måste omedelbart göras. För att hjälpa dig, här är sätt att identifiera Poison Ivy utslag.

Hur man känner igen symptomen på poison ivy. Håll utkik efter kliande och blåsor hud.
Hur man känner igen symptomen på poison ivy. Håll utkik efter kliande och blåsor hud.
  • Håll utkik efter kliande och blåsor hud. Poison Ivy utslag lämnar huden inflammerad. På ett tag, kommer huden att utveckla stötar och blåsor, som kan vara allvarligt kliande. Utslag kan vara i rak eller krökt linje, nästan bildar del av anläggningen som har berört huden. Skalning av den drabbade delen kan inträffa efter några dagar.
  • Observera att Poison Ivy utslag kan förekomma några timmar till några dagar efter kontakten. Vanligen verkar poison ivy utslag omedelbart efter kontakten, men i vissa fall det tar cirka åtta till 48 timmar. Fler blåsor fortsätter att visas på de följande dagarna, beroende på mängden av harts huden har kommit i kontakt med. Detta betyder inte att utslag sprider dock de nya blåsor är fortfarande en del av hudens reaktion på hartset.
  • Vet att Poison Ivy utslag kommer att bestå i flera dagar. Det finns en stor chans för Poison Ivy utslag att stanna två till fyra veckor. Hur lång tid det kommer att pågå, beror naturligtvis på mängden urushiol huden har berört.
  • Förstå att Poison Ivy utslag kan bli svåra. I många fall kan Poison Ivy utslag vara allvarligt försvagande. Huden sväller och har alltför sipprar blåsor. Feber kan också utvecklas. En allvarligt fall bör omedelbart uppmärksammas av en läkare.
  • Ta del av andra symptom. En allvarlig fall av Poison Ivy utslag kan också innebära yrsel, plågade andning och svullen hals. Om dessa symtom är läkare behövs.

Svårighetsgraden av utslag kan minskas om det drabbade området omedelbart tvättas med kallt vatten och såpa. Femtio procent av hartset kan avlägsnas när huden tvättas 10 minuter efter exponering och 10% efter 30 minuter. Efter denna tid, emellertid, kommer hartset att reagera på huden och producerar hudutslag. Det finns ingen exakt botemedel mot murgröna gift utslag, även om det finns vissa behandlingar som är tillgängliga för att lindra klådan, som antingen kan vara läkare och ordinerats eller köpt över disk. De vanligaste behandlingarna är difenhydramin och Kortison krämer. Problemet med behandlingar, emellertid, är att de har biverkningar och ibland ta lång tid att arbeta. Som med det mesta, är förebyggande fortfarande bättre än att bota. Så till varje pris, försök att undvika Poison Ivy och tvätta det drabbade området omedelbart efter att du utsätts för det.