E2h

Hur man känner igen tandemaljen förlust

Tandemaljen förlust nu betraktas som ett växande problem för både gamla och unga likadana. Vissa städer har även vidtagit åtgärder för att säkerställa tandhälsa invånarna genom att lägga fluor i sina vattensystem. Medan tandemaljen är det hårdaste ämne som finns i kroppen på grund av dess 96 procent mineralsammansättning, lämnade syrorna i munnen efter födointag kan erodera mestadels mineralsubstans av tänder, vilket orsakar karies eller hålrum bildas.

Människor idag blir mer medvetna om vikten av rätt vård för tänderna än tidigare, men trots detta, fler och fler människor fortfarande försummar att ta hand om sina tänder till förmån för andra saker. Små barn är kända för att vara naturligt envis mot borsta tänderna, vissa människor är mer intresserade av sin karriär, eller i kroppen smycken som armband, örhängen, stift och ringar än att ta hand om kroppen själv, pensionerade par njuter av sin Halcyon Days oftast andra saker att bry sig om annat än tänder.

Hur man känner igen tandemaljen förlust. Titta på vad du äter.
Hur man känner igen tandemaljen förlust. Titta på vad du äter.

Ursäkter om fullspäckade scheman som gör ordentlig tandvård omöjligt återspeglar den allmänna otålighet och slarv av ett samhälle som främst tar tandhälsa för givet tills en tand börjar göra ont. Kom ihåg att tänderna är en kroppens naturliga juveler. Ett leende kan till och med vara den bästa funktionen i vissa människor. Det finns inget behov av presentidéer där armband och andra smycken för att göra flickor med vackra leenden verkar vackrare. Så arbetar på att hålla det leende underbart intakt. Här är några punkter som kan hjälpa dig att känna igen och förhindra förlust tandemaljen innan det blir en mer allvarlig fråga:

  • Titta på vad du äter. Mat och dryck som innehåller höga blodsockernivåer kan orsaka en ansamling av mjölksyra i munnen. Detta kan sänka pH-värdet i munnen och göra dig mer benägen att tandemaljen förlust. Du kan förhindra skador på tänderna genom att borsta tänderna. För mycket användning av tandpetare faktiskt kan också orsaka yttre emalj av dina tänder att bära ner snabbare, så det är inte tillrådligt att hålla rengöra munnen med tandpetare. Använd en tandpetare bara om du har en ihållande bit mat som fastnat mellan tänderna, och inte som ett sätt att rengöra tänderna regelbundet. Om möjligt, avstå använda tandpetare och bara borsta tänderna efter varje måltid.
  • Bryta vanor som tänder slipning och tuggar på objekt. Vanor som tandgnissling eller tugga på pennor kan pennor eller naglar leder till brutna tänder och emalj förlust. Flisas eller bröt tänder orsakar den underliggande dentinet exponeras, och du kan behöva tandläkaren för att fylla upp det för dig innan skadan på tanden växer ännu allvarligare.
  • Kontrollera om vikande tandkött och ökad tand känslighet. Gum sjukdom eller felaktig tandborstning kan också leda till tandemaljen förlust och orsaka tandköttet avta. Det kan också vara en ökad känsla som varm och kall från mat eller dryck nå fram till nerverna snabbare utan skydd av tandemaljen. Om du märker vikande tandkött eller ökad tand känslighet, få en tandläkare att titta på dina tänder.

Det finns också speciella tandkrämer och munvatten som har natriumfluorid i dem att hjälpa till att bygga upp emalj. Om du är bekymrad över emalj förlust, kan du använda dessa produkter för att hjälpa dig att känna mer tillfreds.