E2h

Hur man känner igen tecken på autism

Autism är en störning i utvecklingen närvarande vid födseln

Autism är en störning i utvecklingen närvarande vid födseln. Men medan de flesta barn med autism fungerar som vanligt som barnen deras ålder, någon gång, kommer de att visa försenad utveckling och verkar falla bakom andra barn. Autism diagnostiseras vanligen vid tre års ålder. Men tidigare den upptäcks, desto bättre kan behandlas. Så om du är en förälder, är det viktigt för dig att känna till tecken och symtom på autism och upptäcka sjukdomen så tidigt som möjligt. Här är några av tecknen.

Hur man känner igen tecken på autism. Har ingen social interaktion.
Hur man känner igen tecken på autism. Har ingen social interaktion.

  • Har ingen social interaktion. Ett barn med autism ser ut som om han har en egen värld. Han reagerar inte på ljud, hans namn eller kuttrande. Han inte heller leka med andra, leende, våg adjö, imitera ansiktsuttryck eller jollra att få folks uppmärksamhet. Ett barn med autism verkar inte ha något intresse för människor. Faktum är att när ett barn omkring honom ropar, han lämnas orörd och inte delta i pipande som de flesta barn gör.
  • Har ingen ögonkontakt. Ett barn med autism undviker och inte få ögonkontakt. Till skillnad från andra barn, han är inte heller visuellt följande objekt.
  • Har försenat kommunikation skicklighet. Han kan lära sig några ord, men vid en viss tidpunkt, kommer han ha svårt att plocka upp ett nytt ord, förlorar de ord han har lärt sig, eller kommer att sluta tala helt. Ett barn med autism har också konstiga tal mönster och har svårt förstå språket. Hans icke-verbal kommunikation skicklighet påverkas också. Han pekar inte på saker eller våg och finner svårt att uttrycka sig. Och när han lär sig att tala igen, är ett barn med autism antingen monotona eller sjunga-songy.
  • Tycker rutin. Ett barn med autism uppvisar en repetitivt beteende. Till exempel vill han göra samma saker om och om igen och kommer att förvirrad om en liten ändring görs i hans rutin. Han är också mycket speciellt med saker och organiserar dem på ett visst sätt. Det finns också ett ord som han gillar att säga upprepade gånger utan att veta dess innebörd. Ett barn med autism inte upprepade rörelser som hand-flaxande och gunga.
  • Bedriver ingen en låtsas-spel. Flesta barn härma andra rörelser, toner, eller uttryck. Ett barn med autism, men inte. Han är mer sannolikt innehåll på egen hand. Han också inte svarar när man talar till, visas som om han inte kan höra.

Att hitta något av dessa tecken i ditt barn kan inte slutgiltigt indikera att han har autism. I själva verket kan ett barn med autism visar inte alla dessa tecken. Men det är bättre att vara säker. Så om du märker något av dessa tecken på ditt barn, omedelbart tala med din barnläkare för att göra ett screeningtest. Om testresultaten visar att ditt barn verkligen är har autism, kommer du att hänvisas till en specialist. Ditt barn kommer då att genomgå vissa behandlingar för att korrigera försenad utveckling. Ett barn med autism kan leva ett normalt liv, och ju snabbare du gör en insats, desto större hans chanser att leva normalt är.