E2h

Hur man känner igen tidiga varningstecken på en hjärtinfarkt

Att ha en kranskärlssjukdom är som att låta en förrädare att leva i din säng. Om du sover oförberedd kan du aldrig se ljuset igen. Därför är det alltid viktigt att ha en grundläggande kunskap om sjukdomen. Bortsett från läkemedel är din kunskap också en bra sak som du kan lita på i form av en hjärtattack.

Det är en värld accepterat faktum att hjärtinfarkt har dödat många människor över hela världen. I själva verket är taggad som den främsta dödsorsaken i Europa, för att inte tala om att det inte rikta en viss åldersgrupp.

Hur man känner igen tidiga varningstecken på en hjärtinfarkt. Att veta hjärtattack.
Hur man känner igen tidiga varningstecken på en hjärtinfarkt. Att veta hjärtattack.

Att veta hjärtattack. Ohälsosam kost, rökning och stress är några av de faktorer som kan bidra till utvecklingen av en kranskärlssjukdom eller även kallad kranskärlssjukdom. Stress är en av de vanligaste faktorerna som utlöser uppkomsten av hjärtinfarkt till patienter med hjärtsjukdom, oavsett ålder. Många kanske redan har sett på film och TV-system som en hjärtattack är en plötslig och intensiv händelse i där lidande kopplingar bröstet och sedan faller över. Om det är din uppfattning, så du kanske har drabbats av en hjärtattack redan och hade aldrig känt det hade inträffat.

Sanningen om hjärtinfarkt är att dess förekomst faktiskt varierar från tid till annan. De flesta hjärtinfarkter börjar långsamt, vilket ger den sjuke en mild smärta eller obehag. När du har upplevt en, du kanske B förvånad över att din nästa attack kommer att vara helt en annan. Kort sagt, hjärtinfarkt lura faktiskt. Att veta denna typ av naturen hjärtattack har, ska du inte låta dig vara ett offer. Dina kunskaper om de tidiga symptomen hjärtattack kan rädda ett liv, vare sig det egna eller någon annan.

Symtom på en hjärtattack. En av de vanligaste orsakerna till hjärtinfarkt är åderförkalkning. Ateroskleros är en typ av kranskärlssjukdom i där en samling av kolesterol avsätts i väggarna i artärerna. Det vanligaste symtomet på hjärtinfarkt är bröstsmärtor eller tryck. Dock kan dess offer uppleva olika varningssignaler såsom:

Symtom på en hjärtattack.
Symtom på en hjärtattack.

 • smärta, fullhet eller klämma känsla i bröstet
 • käksmärta
 • tandvärk
 • huvudvärk
 • andnöd
 • illamående, kräkningar, övre mellersta buken obehag
 • svettning
 • halsbränna och matsmältningsbesvär
 • arm smärta (vanligen vänster arm)
 • övre ryggsmärtor
 • vag känsla av sjukdom

Även om det finns en hel del varning hjärtinfarkt tecken som kan bli aktuella genom ett offer, cirka en fjärdedel av fallen hjärtinfarkt är tysta. Mening, bär inte några symptom, helt utan bröstsmärta och liknande. Denna typ av hjärtinfarkt är gemensam för patienter med diabetes mellitus. Veta dessa symtom kommer att leda till tidig identifiering av en hjärtattack. I detta fall bör lämpliga system för behandling ges till patienten. Det är också bra att komma ihåg att dina kunskaper om symptomen hjärtinfarkt är inte bara livräddare. Tillsammans med denna kunskap är det viktigt att du vet vad du ska göra när du stöter sådana symtom. Det bästa steget är faktiskt att söka läkarvård för omedelbar behandling.

När du redan vet symtom på hjärtinfarkt, kommer chanserna att rädda ett liv vara hög. Det är alltid viktigt att du kommer förberedd när du har en sådan förrädare sjukdom.