E2h

Hur man känner igen varningssignaler om värmeslag

Trots glädjen av att vara utomhus och njuta av solen och himlen

Trots glädjen av att vara utomhus och njuta av solen och himlen, kan för mycket värme dödar bokstavligen dig. Den globala uppvärmningen kan även bidra till den ökande förekomsten av detta hot. Värmeslag och andra värmerelaterade sjukdomar uppstår när kroppen inte kan kompensera för överdriven värme från omgivningen, och dina kylning mekanismer inte fungerar. Svettning är det organ använder för att sänka kroppstemperaturen, men i värmeslag, det helt enkelt inte är tillräckligt - ledande kroppstemperaturen att stiga utöver tillåtna gränser. Skydda dig från lidande detta villkor är inte bara viktigt, men är enkel att göra.

Här finns enkla sätt för dig att känna igen varningssignaler och förhindra värmeslag.

  1. Erkänn dem som löper risk för värmeslag. Flesta normala människor har möjlighet att kompensera för extrem värme. Men det finns populationer som lättare kan påverkas av förändringar i temperatur, på grund av otillräckliga deras fysiologiska reaktioner. Dessa inkluderar de mycket unga, äldre och personer med kroniska sjukdomar.
  2. Se upp för förhållanden som fälls värmeslag. Extrem värme refererar till temperaturer som ligger över normal sommartid villkor för viss plats. Luftfuktighet spelar också en viktig faktor, eftersom svett kan inte kyla ner kroppen utan att avdunsta. För temperaturer 88F och uppåt, utomhus förhållanden ska undvikas. För temperaturer 84-87F, bör endast viktiga aktiviteter göras utomhus, och längre perioder av exponering för värme bör undvikas.
  3. Varningsskyltar är olika men är lätt att känna igen. Du måste noga följa efter tecken på värmeslag. Om du inte kan identifiera människor som lider av värmeslag, kan de kollapsa plötsligt och om det inte behandlas, kan till och med dö.
  4. Fråga personen hur han känner. Människor som lider av värmeslag ofta kommer att klaga på svaghet eller yrsel. De kommer att känna sig mycket trött, och kanske inte kan fortsätta verksamheten till hands. Människor kan också klaga på yrsel och kan till och med drabbas av huvudvärk.
  5. Respiratoriska symtom är ytlig och snabb andning. En person som lider av värmeslag andas i en takt snabbare än normalt, och du kan se honom ta djupa andetag och använda musklerna i halsen och revbenen vid andning.
  6. Se upp för tecken på uttorkning. Överdriven svettning tömmer kroppen på vatten volym, och personen kan bli hypotensiva grund av hypovolemi. I lekmannaspråk, får hans blodtryck sjunka helt enkelt eftersom det inte finns tillräckligt med vätska i kroppen. Detta kommer att manifesteras i blekhet och en kall, fuktig touch till hans händer och armar.

Hur man känner igen varningssignaler om värmeslag. Erkänn dem som löper risk för värmeslag.
Hur man känner igen varningssignaler om värmeslag. Erkänn dem som löper risk för värmeslag.

Det bästa sättet att undvika värmeslag är att förhindra exponering för stark värme. Detta inkluderar vistas inomhus under värmeböljor, och undvika direkt exponering för solljus. Om du har möjlighet att bo på platser med luftkonditionering, är det lämpligt att göra så. Drick mycket vätska för att förhindra lidande av uttorkning. Du förlorar också salt och mineraler under svettningar, bör så vätskeersättning inte bara vara vatten, utan bör även omfatta dessa viktiga elektrolyter. Om en person lider av värmeslag, få honom ur värmen omedelbart och börja vätskeersättning. Om det inte finns något svar, kan du be hjälp från proffs.