E2h

Hur man kommer igång i Bikram Yoga

Att åka på en bikramyoga session? Detta är en yoga session som du verkligen behöver prep för. Läs på:

Hur man kommer igång i bikram yoga. Vet du vad bikram yoga är.
Hur man kommer igång i bikram yoga. Vet du vad bikram yoga är.

  1. Vet du vad Bikram yoga är. Bikram Yoga utvecklades på 1970-talet av Bikram Chroudhury (därav namnet). Det är också känt som "hot yoga", och av goda skäl: det utövas i ett uppvärmt rum vid ca 105 grader Fahrenheit (40,5 grader Celsius). Detta beror på principen att yoga i en varm plats kommer att förhindra muskel skada och skulle främja djupare stretching och ger befrielse från stress. Yoga sessioner är vanligtvis hålls i 90 minuter (1 timme och 30 minuter).
  2. Förbered för värmen. Kom ihåg att du skulle göra din sträckor och övningar i hög värme, så se till att du dricker mycket vatten före och efter sessionen. Du kan också ta med en vattenflaska med dig, men be om lov från din instruktör först.
  3. Bär rätt kläder. Räknar med att du skulle svettas mycket under de 90 minuter, så du bör se till att bära lätta kläder. För damer, kan du välja att bära linnen och shorts, och kom ihåg att ta med pannband och hästsvansar att hålla håret borta från ansiktet. Män kan även gå utan skjortor, eller bära vita skjortor gjorda av tunn bomull och shorts. Du kan också hålla fötterna kyls genom att inte bära strumpor.
  4. Ta med egen matta. För sanitära ändamål, är det bäst att du tar med din egen yogamatta. Detta beror på att du skulle droppa en hel del svett ner på mattan, och du skulle inte vilja använda en matta indränkt med någon annans svett! Se till att du köper non-stick mattor, såsom de gjorda av bomull och skum.
  5. Vet vad de ska göra om värmen blir för intensiv för dig. Om du plötsligt känner överhettad i mitten av sessionen, så mycket som möjligt, gå inte utanför. Detta beror på att den plötsliga skillnaden i temperatur kan göra att du känner dig mer illamående. Bara sitta med benen i kors eller sitta på hälarna på mattan, eller ligga ner i ett par minuter. Vänta tills din kropp att gradvis anpassa sig till värmen.
  6. Följ instruktören noga. Det är förståeligt att du inte kommer att få de flesta av de rörelser perfekt första gången. Helt enkelt göra det bästa du kan för att följa instruktören, och titta på spegeln för att läsa dina ställningar.
  7. Vet vad de ska göra efter sessionen. Efter mötet, är det vanligt att böja sig för din instruktör och säga, betyder "Namaste", som löst översatt, "Jag bugar för dig." Det är en form av hälsning bland hinduiska människor.
  8. Låt din kropp att slappna av efter sessionen. Lämna inte direkt. Antag att Shava asana ("död mans utgör") i ca 2 till 10 minuter. Detta kommer att hjälpa din kropp slappna av och varva ned från alla sträckor.

Där har ni det

Där har ni det! Dessa är bara några viktiga saker du behöver komma ihåg för att komma igång i Bikram Yoga. Se till att du alltid delta sessioner, ca 3 gånger i veckan rekommenderas för kroppen att utnyttja fördelarna med Bikram Yoga. Lycka till, och hoppas att detta hjälpte dig!