E2h

Hur man kontrollerar bakterier för att förebygga sjukdomar

Förändringar i vädret tar ofta om olika sjukdomar och allergier

Förändringar i vädret tar ofta om olika sjukdomar och allergier. Till exempel innebär våren om värme, men det är också en säsong full av förkylningar, feber och influensa. Fall kan vara en välkommen förändring från sommarvärmen, men när dina barn börjar sammanblandning med andra elever i skolan, kan de fånga alla typer av smittsamma sjukdomar från förkylning, influensa, att ens något värre.

Hur man kontrollerar bakterier för att förebygga sjukdomar. Undvik att röra vid ögon, näsa och mun.
Hur man kontrollerar bakterier för att förebygga sjukdomar. Undvik att röra vid ögon, näsa och mun.

Att hålla en ren kropp och miljö är bland de bästa sätten att kontrollera spridningen av bakterier och sjukdomar. Det handlar om att ha sunt förnuft och hålla god hygien och vanor. Här är några tips på hur man styr bakterier och bidra till att förhindra spridning av sjukdomar.

Tvätta händerna. Frekvent handtvätt är antalet ett sätt att förhindra spridning av bakterier. Bakterier finns överallt-nästan alla ytor i hemmet, skolan eller någon plats kan vara en grogrund för bakterier. Det är därför viktigt att veta rätt teknik handtvätt och att tvätta ofta.

Först, skölj båda händerna noggrant

Först, skölj båda händerna noggrant. Sedan gäller tvål, vilket gör att du gnider på alla hörn och sprickor i dina händer, fingrar, handleder och naglar. Skölj noga och torka med en luftavfuktare eller pappershandduk. Om du måste ha ett badrum dörrhandtaget för att öppna dörren, kommer det att vara en bra idé att använda pappershandduk-du just tvättat händerna, trots allt!

Om en kran och tvål saknas

Förändringar i vädret tar ofta om olika sjukdomar och allergier. Upprätthålla god hygien.
Förändringar i vädret tar ofta om olika sjukdomar och allergier. Upprätthålla god hygien.

Om en kran och tvål är otillgänglig, kan du använda handen rengöringsmedel. Dessa kan enkelt bäras i fickan eller handväskan. Tvätta händerna före och efter måltider, och efter hantering av något potentiellt smutsiga (vilket kan betyda vad som helst).

Undvik att röra vid ögon, näsa och mun

Undvik att röra vid ögon, näsa och mun. När bakterier har fastnat på ytan av dina händer, det finns bara ett fåtal platser för inresa där dessa kan göra någon skada. Dessa är oftast kroppens öppningar och slemhinnor-särskilt i ögon, näsa och mun. Undvik att röra dessa när du är utanför. Återigen, se till att tvätta händerna ordentligt innan du äter.

I samma ljus, täcka munnen och näsan när du nyser eller hostar. Gör det till en vana att skydda andra omkring dig, också, genom att hålla spridningen av bakterier på ett minimum.

Rengör ditt hus

Rengör ditt hus. Varje plats kan vara infekterad med bakterier, särskilt om de är dammiga och smutsiga. Gör det till en vana att rengöra ditt hus regelbundet. Lätt rengöring kan innebära avtorkning med en trasa fuktad med rengöringsmedel som tvättmedel och desinfektionsmedel. Dammsug mattor. Sopa och torka golv. Luft ut sängar gång i veckan. Desinficera badrummet regelbundet också.

Upprätthålla god hygien

Upprätthålla god hygien. Förutom städning din omgivning, bör du också vara ren, själv. Sweat fastnat i kläder och hudens porer är också grogrund för bakterier och bakterier. Gör det till en vana att duscha varje dag, och allra mest efter att få in kraftig aktivitet som sport och tränar.

Undvik platser med mycket folk

Undvik platser med mycket folk. Försök att undvika att gå till platser som är alltför trångt. Smittsamma sjukdomar flyttar vanligen till människor inom en viss radie (ca tre meter eller så), särskilt om den sjuke nyser eller hostar. Du vet aldrig om du redan andas in droppar från en annan persons hosta, som innehåller bakterier. Dessa kan inkubera i kroppen i några dagar innan manifesterar. Om du måste gå till platser med mycket folk, bär ansiktsmask om du är sjuk. Detta hjälper till att förhindra spridningen av dina bakterier.

Hålla bakterier från att sprida sig kommer att kräva en ansvarsfull tänkesätt

Hålla bakterier från att sprida sig kommer att kräva en ansvarsfull tänkesätt. Håll rent och upprätthålla god hygien. Du är inte bara hjälpa dig själv genom att undvika sjukdom. Du kan också hjälpa andra människor genom att hålla spridningen av bakterier till ett minimum.