E2h

Hur man kontrollerar hicka

Hicka orsakas av plötsliga rörelser från diafragman (muskeln som styr kontraktion och expansion av lungorna), vilket gör att du plötsligt andas och göra ett högfrekvent ljud när luften är avskuren. Det finns olika orsaker till hicka, som kan omfatta matsmältning, luftvägsinfektioner, laryngit eller användning av anestesi. Detta kan också orsakas av mer praktiska skäl, såsom över-intag av alkohol, rökning och konsumtion av kryddig mat.

Hicka är ofta åtgärdas genom enkla åtgärder och kontrollera sin andning. Även vårdpersonal är överens om att hicka är lite av en medicinsk anomali, eftersom det inte finns någon enskild orsak, och det finns ingen bestämd bot.

Här är några sätt att kontrollera din hicka.

Drick ett glas vatten

Drick ett glas vatten. Drick ett helt glas vatten eller sodavatten i ett sammanträde. Detta skulle hjälpa dig att kontrollera din andning. Vissa föredrar sodavatten, och vissa föredrar iskallt vatten. Oavsett vad du föredrar är, vad som är viktigt för dig att sluka så mycket du kan utan att ta ett andetag.

Placera en papperspåse över munnen och näsan

Hur man kontrollerar hicka. Drick ett glas vatten.
Hur man kontrollerar hicka. Drick ett glas vatten.

Placera en papperspåse över munnen och näsan. Andas genom papperspåse flera gånger. Detta bör orsaka viss uppbyggnad av koldioxid i kroppen, vilket kommer att minska känsligheten hos den del av hjärnan som styr membranet. Var noga med att ta hand när man försöker denna lösning, eftersom du kan hamna kvävande själv. Använd inte en plastpåse, och försök inte detta på barn.

Håll andan så länge du kan

Håll andan så länge du kan. Försök att koncentrera sig på att hålla luften i dina lungor så länge du kan. Sedan långsamt släppa ut luft, och andas normalt. Prova andningsövningar, liksom. Dessa kommer att hjälpa dig att öva fokus och koncentration.

Meditera

Meditera. Försök att sakta ner din andning, och att vara medveten om luft när den kommer in och lämnar din kropp. Tänk på din puls saktar ner också. Bara slappna av och vara medveten om din kropp och miljön. Detta skulle hjälpa dig att fokusera bort från det faktum att du hicka.

Distrahera dig

Distrahera dig. Du kan ha någon skrämma dig, men det kan vara svårt, att veta att du är medveten om att den andra personen har för avsikt att göra det. Du kan försöka distrahera dig själv genom att fokusera på något annat än din hicka. Prova att titta på TV, erinrar viktiga minnen, eller fokusera på att prata med någon. Detta kan vara svårt, på grund av de ständiga spasmer i din membran, men det kommer i allmänhet att minska och bli av med din hicka.

Drick ett glas vatten. Placera en papperspåse över munnen och näsan.
Drick ett glas vatten. Placera en papperspåse över munnen och näsan.

Det finns ingen enskild åtgärd som fungerar 100% med att bli av med hicka. Läkare och utövare av holistisk medicin är överens, men att det bästa sättet att bota hicka är genom att hålla dig lugn och samlad. De flesta av de åtgärder som anges ovan är faktiskt utformade för att hålla dig lugnat ner utan att du vet det.

Om du fortfarande har hicka efter några minuter

Om du fortfarande har hicka efter några minuter, och efter att ha provat dessa åtgärder, rådgöra med din läkare. Hicka som varar längre än vanligt kan vara ett tecken på att du har en infektion någonstans. Detta gäller särskilt för diabetiker och människor som just har genomgått kirurgi.