E2h

Hur man kontrollerar nattetid äta

När människor hänge sig genom natten äta

När människor hänge sig genom natten äta, de sätter sina liv på spel. Natt ätstörning eller nattetid ätande är en farlig vana som blir ett stort hinder för att förlora vikt. Detta beror på att när du äter under natten, kommer din kropp inte att kunna bryta ner effektivt den mat du äter, vilket leder till en uppbyggnad av fettdepåer inuti kroppen.

För vissa människor

Hur man kontrollerar nattetid äta. Förstå orsaken till denna dåliga vana.
Hur man kontrollerar nattetid äta. Förstå orsaken till denna dåliga vana.

För vissa människor, bryta denna vana är en mycket svår uppgift, eftersom de ofta går på en äta binge när de känner stressad eller deprimerad. Du måste dock komma ihåg att det inte är omöjligt att bryta en dålig vana. Du behöver bara ta saker långsamt för att se till att du kommer att vänja sig vid regim måste du gå igenom för att kontrollera dina nattliga matvanor.

Här är de steg som du bör följa för att styra din förkärlek för natten äta:

  • Förstå orsaken till denna dåliga vana. Det finns en anledning till varför du köpte denna vana. Om du hittar ett sätt att få en bättre förståelse om de underliggande orsakerna till att människor känner behov av att omåttlig, då du kommer att ha en bättre kontroll på vilka faktorer som utlöser denna vana. Ägna några timmar av din tid för att bedriva ett forskningsprojekt om natten äta. Känner till alla fakta som orsakar din vana som stress, depression, psykisk sjukdom och trauma kommer att ge dig en chans att hålla sig borta från situationer som utlöser nattliga matvanor.
  • Läs om symtomen på natten äta. En av anledningarna till att människor inte kan ta itu med denna fråga är deras brist på kunskap om de tecken som manifesterar detta tillstånd. Gör en insats för att lära sig mer om symptom på natten ätstörning. De flesta människor som förvärvat denna vana har inte aptit några timmar efter att vakna upp på morgonen och äter mer mat under midnatt mellanmål än de gör under middagstid. De har också svårt att somna och behålla sömnen. När de ägna sig åt sin nattliga utfodring vana, känner sig orolig, upprörd och stressad. Det tar ofta två månader eller mer för en person att etablera detta mönster. Känner till alla dessa symtom kommer att ge dig ett fastare grepp om dig själv varje gång de manifesterar.
  • Läs mer om de tekniker som du kan använda för att lösa ditt problem. Lära sig mer om olika tekniker som du kan använda kan ge dig olika alternativ för att lösa detta problem. Konsultera en specialist som ägnat mycket av sin tid med att studera natten ätstörning att lära sig om de olika sätt du kan närma denna sjukdom. Förvärva ett medlemskap i ett forum fyllt med människor som har denna sjukdom kommer också att ge dig mer insikt om denna vana. En stor fördel med detta är det känslomässiga stöd du får från människor som vet exakt vad du går igenom.
  • Lär dig att distrahera dig. Att lära sig att distrahera dig själv varje gång du känner ett behov av att gå på ett äta binge kommer att öka dina chanser att övervinna denna vana. Omge dig med saker som lätt kommer att få din uppmärksamhet varje gång sjukdomen börjar att attackera. En bra idé är att placera strategiskt olika objekt som distraherar dig på vägen till ditt kylskåp. Ett annat alternativ är att göra en lista över aktiviteter som du bör göra när du befinner dig att ge efter för lusten att äta.


Natt ätstörning är ett stort hinder att övervinna

Natt ätstörning är ett stort hinder att övervinna. Däremot kan varje man och kvinna åstadkomma detta hinder med tålamod och beslutsamhet. Följ dessa steg och omge dig med människor som kan stödja dig genom denna pärs kommer att säkerställa att på nolltid kommer du inte längre känner behov av att äta när du känner dig stressad.