E2h

Hur man köper ett par läsglasögon

Dålig syn kan orsaka en hel del krångel i dina dagliga aktiviteter

Dålig syn kan orsaka en hel del krångel i dina dagliga aktiviteter. Förutom att behöva kisa ögonen att se klart, kan du drabbas av huvudvärk också. Ibland smärta vid området mellan ögonen kan orsakas av dina ögon har svårt att anpassa. Om du är nästan 40 år gammal, kan du uppleva en fläck i din vision. Detta tillstånd kallas presbyopi. Det minskar möjligheten för dina ögon att anpassa sin fokusering på objekt. Om du fortfarande är ung och du upplever några oegentligheter i din vision, det kunde ha resulterat från att använda datorn för mycket eller någon form av missbruk för ögonen som att läsa utan tillräcklig belysning och läsning under förflyttning. Din ögonläkare kommer sannolikt kräver att du använder ett par läsglasögon så bli påmind om dessa tips när du köper dem:

  • Var noga med att boka en synundersökning. Innan du köper ett par läsglasögon, bör du vara säker på vad allt dina ögon skulle behöva se klart. Planera ett besök på din ögonläkare i stället för en optiker. Din ögonläkare kan ge dig en grundlig hälsokontroll med inte bara din vision men andra förhållanden som kan förknippas med det också. Det vore bättre att vara säker på ditt tillstånd.
  • Köp endast receptbelagda läsglasögon. Över disk läsglasögon kan inte ersätta några glasögon. Varför? Eftersom OTC läsglasögon har oftast samma kvalitet i både ögon ramar och du kan ha olika kvaliteter för varje öga, vilket vanligtvis är fallet.
Om du var diagnosen ha astigmatism, kommer OTC läsglasögon korrigera det. Du måste följa receptet din ögonläkare har gett dig.

OTC läsglasögon är oftast en storlek och det bör passa alla

OTC läsglasögon är oftast en storlek och det bör passa alla, men detta är ofta inte fallet eftersom varje person har en annan storlek huvud ram. När du bär ramar inte din storlek, din elev inte på mitten och du kommer i slutändan får ögonen och obalans.

  • Köp ett par bra ramar. Välj en lätt ram. En tyngre par glasögon kan lämna märken på näsan bro som det ger extra tyngd på den. Det skulle vara okej i början men tänk att bära dem par glasögon för långa timmar. Det skulle vara smärtsamt!
  • Få den bästa typ av glasögon. Det finns två typer av glasögon för läsning och glasögon dator: vanliga och bländskydd. Den största skillnaden mellan dessa två typer är att du inte kommer att se återspegling av dina ögon på bländskydd glasögon medan du bär dem. Reflektioner är ibland irriterande och distrahera din vision om du inte är van vid dem.
  • Prova dina läsglasögon på. Innan du köper din läsglasögon, alltid prova dem. Lägg dem på och gå runt för att se till du inte får yrsel eller att ramen passar och det inte glider ner näsan.

Hur man köper ett par läsglasögon. Var noga med att boka en synundersökning.
Hur man köper ett par läsglasögon. Var noga med att boka en synundersökning.

Om din par glasögon gör dig yr efter att ha dem under en lång tid, gå till din läkare för att få dem rättade. När det är dags att dina glasögon inte löser din syn längre schemalägga en uppföljning besök på din ögonläkare, som din klass kan ha ändrats.