E2h

Hur man köper sjukförsäkring

Köpa dig sjukförsäkring hjälper dig att täcka dina kostnader i händelse av att något händer dig som kommer att göra att du inte kan arbeta. En sjukförsäkring som erbjuds av din arbetsgivare kan täcka upp till 60% av din lön, som inte kommer att vara tillräckligt för att stödja din familj bör du vara oförmögen att arbeta. Du kan komplettera detta genom att utnyttja en enskild funktionshinder försäkring, som vanligtvis täcker mellan 70-80% av dina inkomster. Varje försäkring är olika. Att köpa din egen, måste du vara mycket försiktig eftersom företagen kan hitta en hel del kryphål så att de inte behöver betala dig. Läs vidare för att lära mer om utnyttjar din egen sjukförsäkring.

Hur man köper sjukförsäkring. Gå till olika försäkringsbolag.
Hur man köper sjukförsäkring. Gå till olika försäkringsbolag.

  • Gå till olika försäkringsbolag. Du måste jämföra sin politik och se vilken som passar dig bäst. Var inte rädd att ställa frågor, särskilt om dessa frågor kommer att upplysa dig att välja den bästa försäkringen.
  • Väljer inte för en billig försäkring. Den billigare försäkringen, ju mindre du kommer att få i bidrag. Det kan inte täcka alla dina kostnader. Det är bättre att utnyttja en dyrare så länge du får dina pengar är värt. Du kommer att få det svårare att hävda dina förmåner eftersom denna typ av försäkring har strängare politik för funktionshinder som omfattas av försäkringen.
  • Fråga ditt företag om de erbjuder sjukförsäkring. Det är bra om du är täckta med ett funktionshinder försäkring i ditt jobb. Men det är alltid bättre om du fortfarande köpa en individuell sjukförsäkring för att fortfarande låta dig ge din familj även om du inte kan arbeta.
  • Granska avtalet noga. Missa inte ett ord. Se till att du samtycker till bestämmelserna i avtalet. De flesta företag kommer att hitta hål i kontraktet att minska det belopp som de kommer att betala dig. Om du inte är nöjd med politiken, gå till ett annat företag tills du hittar en som du tycker är mest givande.
  • Kom ihåg att bonusar och provisioner ingår inte i försäkringen. Beräkna din familjs ekonomi så att du kommer att ha en uppfattning om hur mycket du behöver varje månad. Du kan använda dessa siffror för att avgöra vilken försäkring att köpa. Inkludera inte i de fördelar som du kommer att få bonusar och provisioner som du kunde ha fått om du inte hade gjorts inte kan arbeta. Inget försäkringsbolag kommer att ge dina bonusar och provisioner.


Det är mycket svårt att vara inaktiverat eftersom även om du har sjukförsäkring, minskar det kraftigt det belopp som du får när du fortfarande kan arbeta. Har ingen försäkring alls är mycket värre. Ditt hus kan utestängas, kan du inte ge alla din familjs behov, och värst av allt, kan du bli tvungen att deklarera konkurs. Återställning från konkurs är mycket svårt, så tänk på det. Handla för ett funktionshinder försäkring som ger dig de bästa förmånerna bör det dags att du inte kommer att kunna gå till jobbet. Uttömma alla möjligheter, så att du fortfarande kan ge din familj.