E2h

Hur man köper vitaminer

Även om du brukar äta ett brett utbud av ganska hälsosamma livsmedel, kan det vara till din fördel att ta vitaminer. Dessa tillägg kan bidra till att säkerställa att du får alla de vitaminer och mineraler du behöver för optimal hälsa. Så här köper vitaminer:

  1. Bestäm vad du behöver. Du kanske vill ett visst vitamin för att bekämpa en hälsofråga eller för att ge ett visst vitamin som saknas i din dagliga kost, eller du kanske vill ha en multivitamin som innehåller ett brett spektrum av olika vitaminer för att se att du får allt behöver. Precisera dina speciella behov genom att betrakta din vanliga kost och eventuella omständigheter som graviditet eller vegetarianism som kan påverka din kostbehov. Det finns olika formuleringar för kvinnor, män, olika åldrar, och andra variabler.
  2. Fråga din läkare. Detta är ett steg många hoppar när man köper vitaminer, men det verkligen bör göras. Se till att de vitaminer du funderar inte störa din medicinering, eller vice versa. Vissa läkemedel påverkar vitamin absorptionen. Om du har specialkost oro, bör din läkare också vara en pålitlig källa för att hantera dessa och kan hjälpa dig att avgöra vilken typ av vitamin ta och dosen du behöver. Alltid rådfråga din läkare innan faktiskt köpa vitaminer.
  3. Förstå doser. Läs på det rekommenderade dagliga intaget av vitaminer du funderar. Några flaskor av vitaminer ger faktiskt flera gånger RDA i varje vitamin och får för mycket kan vara nästan lika farligt som att få för lite, beroende på vitamin i fråga.
  4. Välj dina vitaminer noggrant. Flesta experter är överens om att generiska vitaminer är lika effektiv som varumärken, förutsatt att de innehåller exakt samma mängder av varje ingrediens. Läs noga igenom hela etiketten av vitaminerna du funderar.
  5. Kontrollera om löslighet. Kontrollera att dina vitaminer är lättlösliga för att vara säkra på att de kommer att lösas upp i kroppen efter att du tagit dem. Leta efter ett uttalande om snabb frisättning på flaskan. Om du är osäker, placera en av dina vitaminer natten i ett litet glas vatten. Det bör nästan upplösas av morgonen. Vitaminer som tillverkas dåligt måste göras till mycket hårda tabletter, och dessa kan inte upplösas.
  6. Kontrollera om kvalitet. När du köper vitaminer, måste du kompromissa mellan styrka och besparingar. Det kan kosta mindre per dag för att köpa dina vitaminer i mycket stora containrar, men kom ihåg att vitaminer förlorar sin potens över tid. Ett annat sätt människor försöker att minska kostnaderna är att köpa vitaminer via online apotek. Om du går den vägen, kom ihåg att även om det finns många legitima onlineapotek det finns också andra som inte skydda din personliga information och kan skicka låg kvalitet vitaminer. Se till att du köper samma varumärken som du kan hitta i lokala butiker.

Hur man köper vitaminer. Bestäm vad du behöver.
Hur man köper vitaminer. Bestäm vad du behöver.

Kom ihåg att vitamintillskott bör ingå i en balanserad kost, de är inte en balanserad kost i sig. Även om du lägger vitaminer till din rutin, är det fortfarande viktigt att äta hälsosam mat.