E2h

Hur man korrekt använder en elliptisk tränare

En elliptisk tränare är en mycket populär, enkel att använda träningsmaskin som låter dig njuta av skonsamma övning och kombinerade övre och nedre kroppen workout. Även om det liknar löpbandet, experter tout den elliptiska tränare vara det bättre alternativet på grund av den större sorten och mindre belastning det sätter på muskler - Dessutom är det visat att du kan förlora mer kalorier med mindre ansträngning genom den elliptiska tränare. Om du själv funderar på att maximera din träning rutin med en elliptisk tränare, läs vidare för några bra tips:

  • Hitta din naturliga rytm. Prova den elliptiska tränare, lära känna kontrollerna och prova att använda din naturliga rytm, utan överansträngning själv. Kom ihåg att pedalerna ger inget motstånd, du kan vara lite överraskad av detta inledningsvis så se till att du håller på att styret för att hålla balansen. Börja med den lägsta motstånd och naturlig lutning, och sedan justera den och intensifiera det gradvis när du får bättre för att ditt träningsprogram. Det viktigaste här är att undvika att nå en platå - fortsätt utmana dig själv.
  • Upprätthålla en god hållning. När du använder den elliptiska tränare, är det viktigt att du behåller en rak rygg, med axlarna bakåt och avslappnad, och bröstet framåt. Håll ditt huvud och haka upp, undvika framåtlutad och se till att din kropp bärs av nedre delen av kroppen. Gör utbildning grundläggande styrka genom att dra åt magmuskulaturen medan du gör din rutin. Så mycket som möjligt, hålla händerna på staplarna så att du kommer att kunna fullt träningspass överkroppen och underkroppen samtidigt. Bibehålla en jämn steg, undvika studsar din kropp med benen.
  • Vet hur man variera övningarna. Den elliptiska tränare erbjuder olika typer av träning som gör att du kan fokusera utbildning olika delar av kroppen. När du blir mer van vid att använda den elliptiska träning kan du börja variera intensiteten och motstånd, ändra lutningen, och använda fotpedalen är framåt-och-reversibel funktion.
  • Gör intervallträning. Intervallträning arbetar med principen att växla mellan lågintensiv och skurar av högintensiv träning kommer mer effektivt att du förlorar kalorier, om att bibehålla en konstant hastighet genom hela din träning rutin. Tid ditt arbete ut med din elliptisk tränare genom att göra en 5 minuters uppvärmning, följt av att växla mellan en 30-sekunders högintensiv träning (ca 75 procent av din maximala insats) och en 60-sekunders lågintensiv träning (ca 50 procent av din maximala insats), gjort under en period av 30 minuter. Efteråt gör 10 minuter lågintensiva nedvarvning.
  • Behålla din träning. För din träning för att vara verkligt effektiva, se till att du gör detta om 5 gånger i veckan, 30 minuter per dag. Kom ihåg att konsekvens är nyckeln till de flesta effektiva utövandet rutiner.
  • Använd hjärtmonitor. Flesta Ellipstränare har inbyggd pulsmätare som gör att du kan kontrollera din puls när du gör din träning. Beräkna din friska puls när du tränar, och se till att du uppnår detta under din rutin.


Där har ni det

Hur man korrekt använder en elliptisk tränare. Hitta din naturliga rytm.
Hur man korrekt använder en elliptisk tränare. Hitta din naturliga rytm.

Där har ni det! Dessa är några av de viktigaste riktlinjerna för korrekt användning av en elliptisk tränare. Lycka till, och hoppas att detta hjälpte!