E2h

Hur man korrekt behandla förstoppning

Vid en eller flera punkter i våra liv har vi alla hade att brottas med den oroliga känslan av svårigheter avföring eller en oförklarlig känsla av att vara uppsvälld och mättnadskänsla. Dessa är bara några av de vanligaste tecknen på förstoppning, ett medicinskt tillstånd som definieras som att ha mycket låga förekomster av tarmrörelserna. Förstoppning, som också kan par med diarré i vissa fall inte riktigt orsaka mer fysiskt obehag än psykisk nöd för vissa människor som märker en plötslig nedgång i antalet av deras avföring i en vecka. Att befria er från denna konstiga och oroande tillstånd, följ dessa enkla behandlingar:

Hur man korrekt behandla förstoppning. Katrinplommon och andra frukter.
Hur man korrekt behandla förstoppning. Katrinplommon och andra frukter.

  1. Drick vatten. Du får inte märker det men vatten spelar en viktig roll i bildandet av dina avföring. Dricka bara ett par glas vatten varje dag skulle orsaka avföringen att hårdna, vilket gör det svårt att släcka från ditt system. Se till att dricka minst 8-10 glas vatten om dagen för att säkerställa korrekt matsmältning och avslappnad tarmrörelser.
  2. Motion. Annan sak du kanske inte märker är att motion stöd i matsmältningen. Under träning, är chansen magmuskulaturen används effektivt. Sammandragning och avslappning av dessa muskler hjälper tarmarna att flytta avföring smidigt om, att säkerställa god tarmrörelserna.
  3. Fiberrik spannmål. Merparten av tiden, matsmältningsbesvär och förstoppning orsakas av en brist på fiber i din kost. Fiber ger bulk till tarmen, vilket gör tarmarna för att producera välformade avföring som är relativt mycket lättare att utsöndra. Satsa på fiberrik spannmål till frukost i stället för din jordnötssmör och gelé smörgås, och se till att din fiber intag genom att införliva fiberrika livsmedel i din kost.
  4. Katrinplommon och andra frukter. Katrinplommon hjälp med att göra avföringen mjuk vilket gör det lättare att passera. Andra frukter som ananas, innehåller höga halter av fiber som stöd matsmältning. Du kan också prova fruktjuicer om du inte känner för peeling och mumsa på hela frukter.
  5. Kontrollera dina mediciner. Vissa läkemedel som innehåller narkotika producerar obehagliga biverkningar som förstoppning. Kontrollera med din läkare om dessa mediciner orsakar onödiga problem, och se om du kan ersätta andra läkemedel för att behandla din andra villkor.
  6. Biofeedback. Biofeedback är en fysisk ansträngning för att enkelt passera avföring. Det handlar kontraktion och avslappning av musklerna i ändtarmen för att stimulera avföring och behandla eventuell förstoppning.
  7. Laxermedel. Laxermedel är ett sista desperat försök att bota förstoppning. Dessa ämnen inducerar avföring och förbättra bildandet av avföring, säkert avsluta din förstoppning stava. Men var försiktig att inte missbruka laxermedel eftersom de kan leda till mer allvarliga komplikationer.

Förstoppning kan också vara ett tecken på andra komplikationer i kroppen, så se till att om du får andra symptom med förstoppning, kontakta din läkare omedelbart. Om din förstoppning kvarstår att så mycket som över en vecka med dessa behandlingar, så det finns en stor möjlighet att du har smittats andra komplikationer under prövning, så det är bäst att träffa din läkare för att ta itu med detta.